1. kolo
20.08.2018 22:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - CD Leganés 2:1

Athletic Club zvládl pondělní dohrávku s Leganésem za tři body, na které se ovšem pořádně nadřel. Vyvíjející se dělbu bodu odmítl ve třetí minutě nastaveného času Iker Muniain! Už v prvním poločase se mezi střelce zapsali Nolaskoian a Silva.

Loňskou sezonu se Athletic Club trápil a letos chtěl odstartovat soutěžní ročník o poznání lépe, což se mu nakonec podařilo. Začátek zápasu na San Mamés nic zásadního nepřinesl, žádná převaha domácího celku se nekonala a ani Leganés toho příliš neukázal. Bezbrankový stav ale vydržel jen do 27.minuty, kdy Bilbao rozehrálo rohový kop a hlavičkující Peru Nolaskoian překonal brankáře Cuéllara. Vzápětí to mohlo být 2:0, ale Williams sám v tváří tvář Cuéllarovi neuspěl. Hostujícího brankáře sice překonal, ale balón zamířil těsně vedle tyče.

Místo dvoubrankového vedení Bilbaa bylo vše jinak. Leganés předvedl povedenou akci, kdy přihrávku pod sebe nedokázal trefit ideálně El Zhar, nicméně zablokovaný balón se odrazil k Jonathanu Silvovi, který z dorážky srovnal stav.

Nic dalšího už se před odchodem do šaten neudálo a také po změně stran se nějakou dobu na vyloženou příležitost čekalo. Až v 69.minutě měli domácí obrovskou příležitost vzít si vedení zpátky. Útočník Aduriz dobře hlavičkoval, ale Cuéllar předvedl ještě lepší zákrok a balón vyrazil na rohový kop. Obdobně blízko byl i Leganés, po Silvově centru hlavičkoval z malého vápna Ojeda a Simón předvedl klíčový zákrok zápasu. Klíčový byl proto, že Baskové nakonec přeci jenom strhli vedení na svojí stranu. Běžela už třetí minuta nastaveného času, když García vykouzlil přízemní centr, na který nikdo z hostujících borců nezareagoval a Iker Muniain zblízka prostřelil Cuéllara. Athletic Club vstřelil rozhodující branku za pět dvanáct a do nové sezony vykročil vítězně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele