30. kolo
31.03.2018 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Barcelona si zahrávala, remízu zařídil Messi až v předposlední minutě

Konec barcelonské neporazitelnosti byl v třicátém kole na spadnutí. Suverénní lídr La Ligy totiž v Seville po gólech Vázqueze s Murielem prohrával již o dvě branky a stav 2:0 platil ještě pár minut před koncem. Ani to ale nakonec Seville na výhru nestačilo. Nejprve totiž v 88. minutě snížil Luis Suárez a sotva minutu poté zařídil srovnání Lionel Messi, jenž do zápasu zasáhl až v druhé půli z lavičky. Šance na překlenutí celé sezony bez jediné ligové porážky tak pro Barcelonu stále žije, zbývá posledních osm kol.

Jakkoli Messiho absence v základní sestavě Barceloně neprospěla, největší potíže měl katalánský gigant na druhé straně hřiště. Barcelonská defenziva sice vstupovala do utkání jakožto vůbec nejlepší v celé La Lize, ovšem na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána to místy nebylo patrné ani trochu. V úvodních minutách ještě měli hosté převahu a první střelecké pokusy si připsali Iniesta se Suárezem, pak se ale ke slovu dostali sevillští. Muriel s Correou zprvu nemířili přesně, ovšem druhý zmiňovaný se v šestatřicáté minutě zhostil role nahrávače a vybídl ke snadnému zakončení zblízka trestuhodně neobsazeného Franca Vázqueze, jehož rána ani nemusela být nijak razantní, aby doputovala až do sítě.

Ani ne pět minut po změně stran bylo pro hosty ještě hůře. Chaos v barcelonské obraně vyústil v zakončení Luise Muriela, k němuž se odrazil míč po ráně Vázqueze, a za přihlížení zkoprnělých hráčů Barcelony rána sevillského forvarda s jemnou tečí skončila přesně u Ter Stegenovy pravé tyče. Andalusané byli v tu chvíli na koni a měli hned několik skvělých příležitosti, jak o svém triumfu definitivně rozhodnout. Nejblíže k tomu byl Navas, ale jeho ránu na brankové čáře zastavil Gérard Piqué.

Půlhodinu před koncem přišel zachránit hrubě nepříznivou situaci Lionel Messi a hra Barcelony rázem pookřála. Netrvalo dlouho a Suárezova nadějná střela skončila na brankové konstrukci a stejně tak dopadl i Ivan Rakitić se svou hlavičkou. Zdálo se tak, že Sevilla svůj náskok přece jen uhájí, jenže v 88. minutě přece jen kapitulovala, když po rohovém kopu prokázal skvělý střelecký instinkt v šestnáctce Luis Suárez a akrobatickým zakončením dodal Barceloně naději.

Než se vůbec Sevilla stihla z inkasovaného gólu oklepat, už zničehonic platil stav 2:2. Hned v 89. minutě totiž Suárez posunul míč zpět před šestnáctku, kde číhal Lionel Messi a technickou ranou levačkou zakroutil míč do dolního rohu, kam sice Sergio Rico doskočil, ale míči již v cestě do sítě nezabránil. Barcelonská šňůra neporazitelnosti tak přežila i tuto kritickou situaci a v součtu s předešlou sezonou čítá již sedmatřicet zápasů. Aktuální náskok týmu Ernesta Valverdeho na druhé Atlético Madrid je pak pohodlných dvanáct bodů, zatímco Sevilla zůstává šestá bod za Villarrealem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
boryland

1:3..............Leo,Luis,Coutinho..............

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
Assassin11

jj real vyhrá 5:0 a barca prehrá 2:0 ty už nefetuj tolko alebo sa už konečne ufetuj

Reagovat
valloire

polib si prdel

Reagovat
Messi the Genius"10"

Reagovat
Messi the Genius"10"

Pokud jeste nekdo nevidel, je možnost shlédnout rivalita Barca x Real - https://photos.app.goo.gl/HiJFSriRCylqg2rB3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele