20. kolo
21.01.2018 20:45 CET
0 : 5
(0:0)

Reportáž

Demolice na Benito Villamarin

Po velkolepém druhém poločase Barça dokázala porazit Real Betis 5:0. O branky katalánského velkoklubu se postarali dvakrát Luis Suárez a Lionel Messi a jednou Ivan Rakitić. Domácí se na úvod nechtěli jen stáhnout na svou polovinu a bránit, chtěli aktivně vzít míč z kopaček svěřenců Ernesta Valverdeho a pustit se do rychlého protiútoku.

Zaslouženě se po jedné z těchto akcí dostal do šance Andrés Guardado. Po katastrofální rozehrávce Sergia Busquetse pálil na branku ter Stegena, ale jeho střela jen těsně minula zadní tyč. Barcelona se snažila o odpověď, ale překvapivě byla bezradná. Až v 25. minutě se k nadějné individuální akci odhodlal Sergio Roberto, ale v zakončení svou levačkou neuspěl. Potom se hra víceméně uklidnila.

I když je fakt, že v 33. minutě zahrozil ještě Messi, který pálil pouze do boční sítě. Ve 40. minutě navíc musel vystřídat kvůli zranění Thomas Vermaelen, kterého nahradil již uzdravený Samuel Umtiti. Začátek druhého poločasu byl rovněž vlažný až do 60. minuty. Po hezké kombinaci zůstal osamocený Rakitić, který svůj únik zakončil s přehledem. Adánovi nedal nejmenší šanci.

Domácí byli hodně zdrceni, jelikož až do této doby bojovali se svým soupeřem vyrovnaně. S jistotou můžeme říct, že byli rovnocenným soupeřem. Hosté opět potvrdili, že jsou týmem druhých poločasů. Během dalších deseti minut nedali svému sokovi žádné iluze. O pět minut později se domácí dopustili zbytečné ztráty ve středu hřiště a Busquets mohl pohodlně přihrát na úplně volného Messiho, pro kterého byla maličkost propálit brankáře.

V 69. minutě to bylo již 0:3, kdy Messi poslal míč doprava na Rakitiće. Ten nacentroval na Suáreze, který si našel své místo a prosadil se. Betis se stal naprosto bezradným a hosté byli ve středu hřiště stále dominantnější.

V 80. minutě to potvrdil Messi, který typicky prošel okolo několika obránců a přesně zakončil k tyči. V samotném závěru opět prchl Messi, který předložil míč volném Suárezovi a ten opět míč bezchybně napálil do sítě. I když hrál Betis zcela vyrovnaně s Barcelonou, tak po hodině hry odpadl a musel se smířit s pětigólovým nášupem.

Autor: David Kvapil / marca.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těžký zápas.... 2:3 pro Barcu

Reagovat
dextroza_m

3:3

Reagovat
boryland

1:3...........Leo 2,Luis..................

Reagovat
valloire

4-3

Reagovat
smazaný uživatel

Čtyři goly určitě nedostaneme

Reagovat
smazaný uživatel

Valloire ty seš ale zoufalec, každý tvůj tip je v neprospěch Barcelony, víš alespoň jak Barça letos hraje? Ne jako Real, tak tě prosím nepíš tady tipy, jako bys tipoval zápasy Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele