3. kolo
09.09.2017 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 5:0

Přestože Barcelona v souvislosti s Neymarovým odchodem nevstupuje do nového ročníku La Ligy v ideálním rozpoložení, na jejích dosavadních výsledcích to ani trochu nejde znát. Všechno totiž zvládá nést na svých bedrech Lionel Messi, což naposledy poznal barcelonský Espanyol, který v městském derby utržil debakl 5:0 a argentinský střelec se na něm podílel hned třemi góly. Až v závěru Messiho kanonádu vylepšili Piqué a také uzdravivší Luis Suárez. Vítězství barcelonských je o to sladší, že jejich největší konkurenti v podobě Realu a Atlétika Madrid oba pouze remizovali.

Úvod utkání ještě takto jednoznačnému výsledku nenasvědčoval, ovšem zlomový moment přišel po pětadvaceti minutách, kdy Ivan Rakitič našel v pokutovém území Lionela Messiho, ten si poradil s bránícím Davidem Lópezem a povedenou ranou pod břevno otevřel skóre. Opakované záběry však ukázaly, že nejlepší střelec Barcelony se v době přihrávky nacházel v postavení mimo hru, které rozhodčím uniklo.

Deset minut před poločasovým odchodem do kabin přálo domácím štěstí podruhé. Tentokrát s pomocí série tečí propadl míč k Jordimu Albovi, jenž přízemním centrem našel před prázdnou brankou volného Messiho. Když pak Pablo Piatti na opačné straně orazítkoval brankovou konstrukci, skončila první půle dvoubrankovým vedením Barcelony. Po změně stran dostali hosté ještě jednu slibnou příležitost, jak městské derby zdramatizovat, jenže Piatti ani tentokrát po Albově hrubce nedokázal skórovat, neboť jeho lobovaný pokus skončil mimo tři tyče. V rychlém sledu za sebou ještě ve výtečných pozicích neuspěli jak Luis Suárez, tak Leo Baptistao, jehož gólovou střelu stihl odpálit před brankovou čarou Samuel Umtiti.

Trest za neproměněné šance přišel pro Espanyol hned záhy. Kombinace Messiho, Suáreze a Alby skončila zpátky u Messiho, který se přízemní ranou trefil přesně k tyči a dokonal svůj první ligový hattrick od loňského března, kdy se takto prosadil na půdě Raya Vallecana.

Za rozhodnutého stavu přišel spokojené diváky pobavit i nový příchozí do katalánské metropole, Ousmane Dembélé. Mladý francouzský křídelník se v samotném závěru střetnutí podílel asistencí na gólu Luise Suáreze, jenž upravil na konečných 5:0, neboť tři minuty před tím se z rohového kopu prosadil i Gérard Piqué. Barcelona tak vévodí ligové tabulce s dvoubodovým odstupem od pronásledovatelů a v prvních třech kolech ještě ani jednou neinkasovala. Do úterního šlágru Ligy mistrů proti Juventusu mohou jít svěřenci Ernesta Valverdeho v dobrém rozmaru.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
valloire

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Barca neni Real

Reagovat
valloire

no to není

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barca aspon dava goly a Real jenom remizuje

Reagovat
smazaný uživatel

proto Barca neztraci body remizama....takovy vysledky si tipuj na Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem mě s temi oblíbenými kluby pletes

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
ttopi

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele