31. kolo
07.04.2018 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - CD Leganés 3:1

Barcelona bez problémů přehrála Leganés a udělala další krok na cestě za titulem. Katalánci potvrdili roli velkého favorita už v prvním poločase, kdy si zajistili dvoubrankový náskok. Leganés sice ve druhém dějství snížil, ale konečné slovo měla opět Barca a její Lionel Messi, který vstřelil všechny tři góly.

Leganés byl na Camp Nou v pozici velkého outsidera, od kterého se nic moc neočekávalo. Barcelona byla celý zápas výrazně lepším týmem a klidně mohla vyhrát mnohem větším rozdílem. V podstatě bylo jen otázkou času, než se domácí gólově prosadí. Barcelona měla do půlhodiny čtyři stoprocentní šance, ale ujala se jen jedna. Leo Messi zakroutil volný přímý kop nechytatelně k tyči a Cuéllar se mohl natahovat jak chtěl.

Valverdeho svěřenci se brankou uklidnili a hráli svojí typickou hru o častém držení balónu. Za pět minut navíc dostal kolmou přihrávku od Coutinha Messi a mezi obránci procedil balón do branky. První poločas už Katalánci v poklidu dohráli.

Otáčet skóre na Camp Nou je vždycky nesmírně obtížný úkol, zvláště když je manko dvoubrankové. Leganés ale nesložil zbraně a ještě se o výsledek popral. Beauvue byl v 50. minutě blízko kontaktní brance, hlavou však těsně minul. Na druhé straně Piqué z malého vápna vysoko přestřelil, takže stále nebylo definitivně rozhodnuto.

Navíc v 69. minutě napřáhl zpoza vápna El Zhar a ranou k tyči snížil. Barca po inkasované brance nezmatkovala, naopak. Messi mohl za chvíli vrátit dvoubrankové vedení, Cuéllar ale dobře vyběhl. Čtyři minuty před koncem bylo přeci jenom vymalováno. Akci po ose Rakitić, Dembelé, Messi zakončil těsně před brankářem posledně jmenovaný, čímž zároveň zkompletoval hattrick. Barcelona porazila Leganés a upevnila si vedení v tabulce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
boryland

4:1..........Luis 3,Coutinho..................

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele