8. kolo
14.10.2017 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Real Sociedad 0:2

Baskické regionální derby mezi Deportivem Alavés a Realem Sociedad ovládli druzí jmenovaní, a to v poměru 2:0. Po černé čtyřzápasové sérii, během níž družina kouče Eusebia získala jediný bod, se tak vrátila na vítěznou vlnu a znovu s třinácti body na kontě atakuje pohárové příčky. Alavés naopak po nedávném vítězství nad Levante znovu padl do zajetých kolejích a připisuje si sedmou porážku z úvodních osmi ligových kol.

Sociedad se do zápasu pustil s cílem udržet míč na kopačkách a trpělivou hrou soupeře rozebrat, jenže domácí na tento scénář byli připraveni a z nebezpečných protiútoků hrozili více než dost. Italský kouč De Biasi nastolil v klubu z Vitórie jasný řád, ovšem vyšší kvalita soupeře nakonec rozhodla o triumfu Sociedadu díky zásahům Oyarzábala s Elustondem v závěrečné čtvrthodině.

První půle nabídla hektickou podívanou, kdy se hra rychle přelévala ze strany na stranu. Antonio Pedraza opakovaně ukazoval osamocenému beku Odriozolovi záda a první slibné šance připadly Alavési. Manu García ani Munir El Haddadi však se svými pokusy neuspěli, přestože druhý jmenovaný se ocitl v obzvláště nadějné pozici. Hosté kontrovali soustavným tlakem, avšak obrana Duarte, Ely, Maripán, Alexis si dokázala poradit se vším, co na ni soupeř vrhl.

Po změně stran to už ale byla jiná písnička. Hráči Sociedadu neztratili trpělivost a třináct minut před koncem šli do vedení, když Odriozola místo centru našel pasem nakrátko Mikela Oyarzabala, jenž si ještě v hloubi pokutového území stihl míč zpracovat a následnou přízemní ranou z klubka protihráčů překonal brankáře Pacheca na zadní tyči.

Než se Alavés stihl pořádně vzpamatovat, už dokonce musel dotahovat dvoubrankové manko. Nakrátko rozehraný roh totiž Xabi Prieto s Adnanem Januzajem propašovali po zemi až do šestnáctky k Aritzi Elustondovi, jenž poslal šance domácích na bodový zisk k ledu a stanovil konečné skóre 2:0. V příštím kole uvítá Sociedad v San Sebastiánu barcelonský Espanyol, zatímco Alavés se pokusí vymanit ze zóny sestupu v Seville proti rozjetému Betisu.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Assassin11

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele