14. kolo
02.12.2017 16:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Sociedad 2:1

Nebyla to pro Atlético Madrid vůbec, ale vůbec snadná práce. Nakonec totiž potvrdilo roli favorita až díky rozhodující brance Antoina Griezmanna pouhé dvě minuty před koncem. Real Sociedad nepředvedl vůbec špatný výkon, dokonce vyhrál poločas, nejtěsnější možný náskok ale neudržel a v neoblíbeném Madridu prohrál už popáté za sebou.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí docela rozpačitým způsobem. Po čtvrthodině hry vyrobil školáckou chybu Partey, který namazal do středu pole protihráči Xabimu Prietovi, ten v šestnáctce přenechal míč Willianu Josému, jenže ten z vyložené pozice trestuhodně minul. O pár chvil později pak gólman Oblak musel likvidovat další šanci Xabiho Prieta.

San Sebastián se v podstatě dočkal zasloužené odměny po půlhodině hry. Oblak ve vlastním pokutovém území nešikovně podrazil pronikajícího Mikela Oyarzabala a sudí Santiago Jaime ukázal na bílý puntík. K exekuci penalty se postavil Willian José, jenž zvolil tvrdé zakončení do středu brány, a vyplatilo se. Míč v pohodě zaplul do sítě.

Atléticu se poprvé podařilo výrazněji ohrozit soupeřovu svatyni až osm minut před přestávkou. Correa vyzrál na ofsajdovou past, objevil se zcela sám před brankářem Rullim, avšak ten včas vyběhl a vychytal ho. To přitom argentinský forvard dvě minuty před tím zahodil další příležitost a znovu ztroskotal na pozorném Rullim.

Aby toho nebylo málo, objevil se Correa ve 49. minutě ve vyložené pozici ještě jednou. Koke mu v šestnáctce přihrál na hranici brankového území, stačilo pak už jen v klidu a hravě zacílit, jenže následný pokus směřoval nepochopitelně jen na tribuny. V 57. minutě se snažil vyrovnávat sám Koke, avšak Rulli byl mezi třemi tyčemi zase na svém místě.

V 63. minutě domácí přece narovnali průběžné skóre. Saúl zprava přetáhl centr na zadní tyčku, tam si Filipe Luis kličkou navedl balón na pravou nohu a zamířil po zemi ke vzdálenější tyčce. V 88. minutě Griezmann strhnul vítězství na stranu Atlética, u tyčky totiž z metru neměl problém dorážet poté, co mu tam hlavou prodloužil míč Saúl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele