18. kolo
07.01.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Deportivo Alavés 2:0

Poprvé od roku 2003 se Bilbau podařilo naplno uspět v baskickém derby proti svému konkurentovi z Vitorii-Gasteiz a prodloužilo svou sérii neporazitelnosti už na sedm ligových kol v řadě. Deportivo naopak v LaLize předvedlo za uplynulý měsíc asi svůj nejhorší výkon a opět se propadlo do nepopulárního sestupového pásma.

Pro domácí představoval tenhle duel vůbec první v novém soutěžním roce, hosté naopak měli na přípravu přece jenom méně času, neboť po vánocích ještě museli odehrát pohárové střetnutí na půdě Formentery. A možná že právě tenhle faktor nakonec rozhodl. Vždyť za celou dobu pouze jednou jedinkrát vystřelili mezi tři tyče.

Athletic Club vstoupil do tohoto utkání správnou nohou. Už v 8. minutě se musel poprvé výrazněji činit brankář Fernando Pacheco, jelikož centr z levé strany od Saborita propadl až na zadní tyčku k Iňakimu Williamsovi, jehož dělovka z úhlu skončila na soupeřových rukavicích. Z následného rohového kopu ale již branka přece jenom padla.

Susaeta ho rozehrál centrem do šestnáctky, kde hodně krkolomně zakončoval Etxeita, a jeho táhlá střela zapadla obloučkem přesně ke vzdálenější tyčce. Situace se pak pro Alavés ještě více zkomplikovala, protože Burgui si zřejmě poranil sval, a vepředu ho musel nahradit Bojan. I nadále pak bylo mužstvo kouče Abelarda směrem dopředu horší.

Do přestávky mohl ještě náskok navýšit Aduriz, jeho dělovku z voleje ale stačil Fernando Pacheco vyrazit do bezpečí. Ibai Gómez se ve 44. minutě snažil vyrovnat z přímého kopu, ovšem svůj pokus nasměroval pouze hodně nad břevno brány Iaga Herrerína. A nakonec Bilbao rozhodlo o svém konečném vítězství v 64. minutě.

Raúla Garcíu ve vápně stáhl na zem Rubén Duarte, alespoň dle názoru sudího Pabla Gonzáleze, a kopala se penalta, kterou Aduriz hravě proměnil. Definitivně rozhodnout mohl ještě Iňaki Williams třináct minut před koncem, ale minul, a na druhé straně naopak neseřídil svá mířidla ani Alfonso Pedraza, jehož pokus skončil rovněž mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele