13. kolo
26.11.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Valencia CF 2:1

Sevilla po neúspěšném představení v Lize mistrů proti Juventusu znovu zabrala a tentokráte na domácí půdě dokázala zvítězit, když si s Valencií poradila výsledkem 2:1. Všechny branky padly až po změně stran - na vlastenec hostujícího Ezequiela Garaye ještě zvládl odpovědět Munir El Haddadi, avšak čtvrthodinu před koncem vrátil Seville vedení Nico Pareja a tentokráte o něj již Andalusané nepřišli. Svěřenci Jorgeho Sampaoliho se tak přinejmenším dočasně vyhoupli na skvělou druhou příčku v ligové tabulce, a to o bod před Barcelonu, která má stále utkání třináctého kola před sebou.

První půle nenabídla ani zdaleka tak otevřený a napínavý fotbal, jako ta druhá. Na hře Sevilly bylo od počátku patrná absence kreativního Samira Nasriho, jenž kvůli zranění zůstává stále mimo hru. První střela na bránu v podání Pabla Sarabii skončila mimo, stejně jako rána Franca Vázqueze po dvaceti minutách hry. Na opačné straně málem potrestal Dani Parejo mizernou přihrávku Adila Ramiho, jenže si míč špatně zpracoval a dovolil tak francouzskému stoperovi, aby ještě stihl letící míč zablokovat.

Osm minut po přestávce už to ale přišlo. Hiroshi Kiyotake našel na pravé straně Vitola, jenž si zasekl míč do středu hřiště a jeho přízemní střílený centr se nakonec odrazil od nohy Ezequiela Garaye až do valencijské sítě. O brzké vyrovnání se mohl postarat Rodrigo, jenže svůj únik zakončil pouze ranou do boční sítě. I tak se ale hosté dočkali. V pětašedesáté minutě totiž Joao Cançelo znemožnil sevillskou obranu jedinou přihrávkou na střídajícího Munira, který byl v tu chvíli na hřišti teprve tři minuty. Forvard Barcelony tváří v tvář Sergiu Ricovi nezaváhal a s pomocí tyče srovnal na 1:1.

Valencii rázem narostla křídla a nebezpečnou ránu z halfvoleje si připsal Nani, ovšem třetí gól zápasu padl na opačné straně. Čtvrthodinu před koncem si Nico Pareja počkal před pokutovým územím na odražený rohový kop a propálil vše, co mu stálo v cestě. Závěr utkání se tak proměnil v zábavnou podívanou, kdy šance střídala šanci na obou stranách, ovšem jak Parejo, tak Vázquez si s nadějnými pozicemi neporadili. Když pak v nastaveném čase neuspěl ani José Gayá kvůli parádnímu reflexivnímu zákroku Rica, uhájila Sevilla vítězství 2:1 a nadále tak čeří vody na čele tabulky, zatímco šestnáctá Valencie zůstává nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele