4. kolo
17.09.2016 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Sevilla FC 1:1

Jako by Eibar jednoduše lépe hrál v oslabení. V minulém kole na půdě Granady dokázal zvítězit, ačkoli hrál o deseti mužích v poli, a tentokráte vydoloval bod z utkání proti Seville, byť v závěru dokonce dohrával v devíti. Andaluský celek poslal do vedení Luciano Vietto, srovnat však dokázal Pedro León, a to přitom domácí v první půli přišli o prvního vyloučeného hráče.

Eibar nevstoupil do utkání vyloženě špatně, zhruba po čtvrthodině hry musel brankář Sirigu zasahovat ve svém prostoru a vyrážet míč nadvakrát do bezpečí před třemi dotírajícími protihráči. O pár minut později se naopak na druhé straně prosadila Sevilla. Kijotake poslal kolmici za obranu na Vietta, jenž si sám před gólmanem Yoelem Rodríguezem věděl rady.

V závěru poločasu bylo pro Los Armeros ještě hůře. Correa upaloval vstříc domácí brance úplně sám, z ní dopředu vystartoval Yoel Rodríguez a svého soupeře v plné rychlosti sestřelil. Sudí Alfonso Álvarez se s ním nemazal a udělil mu červenou kartu. Mezi tři tyče se tak musel postavit Markel Areitio, teprve devatenáctiletý debutující španělský talent.

S touhle nepříjemnost se však Eibar nakonec skvěle vypořádal. V 64. minutě založil akci po levé straně, Antonio Luna našel v šestnáctce nikým nehlídaného Pedra Leóna, ten měl dostatek času na to, aby si balón zpracoval, a sám se před Siriguem nemohl zmýlit. Sevilla na tuhle trefu už nedokázala odpovědět další brankou.

Asi největší možnost spálil zhruba osm minut před koncem Vietto, jenž mohl svůj gólový účet rozšířit, jenže na zadní tyčce poslal míč místo do poloodkryté brány trestuhodně jen do boční sítě. O pár chvil později byl ještě za surovou hru vyloučený domácí záložník Dani García, ani tahle dvojnásobná početná výhoda však Seville k obratu nepomohla.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

taky tak

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele