31. kolo
09.04.2017 12:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Granada CF - Valencia CF 1:3

Valencia se během uplynulých třech kol a jen pár dní dostala do velké pohody, na půdě zachraňující se Granady si připsala své třetí vítězství v řadě a upevnila si své postavení ve středu tabulky. Výrazně se na jejích třech bodech podílel Simone Zaza, jenž vůbec poprvé za Netopýry skóroval dvakrát v jednom utkání.

V minulosti se Granadě na tohoto protivníka vůbec nedařilo. Mluvíme-li řečí čísel, z posledních třinácti vzájemných utkání s ním prohrála hned jedenáctkrát! O tom, že se nebude měnit nic k lepšímu, rozhodl vlastně svou trefou Santi Mina, který zvyšoval už na třígólový rozdíl. Domácí už jen snížili zásluhou Ezequiela Ponceho.

První poločas byl poměrně živý. Jakousi první nebezpečnější střelu vyslal svou levačkou Wakaso, jehož zakončení opravdu nepříjemně plachtilo těsně nad trávníkem a směřovalo k bližší tyčce, tam si však poradil gólman Diego Alves. Hosté naopak o pár chvil později na druhé straně poprvé v tomto střetnutí udeřili.

Martín Montoya zprava poslal dlouhý nadýchaný centr do prostorů u pokutové značky, tam si naběhl Zaza, který svou hlavičku poslal přesně k tyči, kam se brankář Ochoa jen marně natahoval. Pouze o dvě minuty později bylo pro Granadu ještě hůře, na zadní tyči totiž Zaza snadno dopravil míč do sítě po pasu od Santiho Miny.

Po půlhodině hry mohl italský útočník dokonce dovršit hattrick, po rychlém brejku se najednou ocitl zcela sám před Ochoou, ale v koncovce tentokráte selhal a Mexičana nepřekonal. Rozvlnit síť se podařilo Santimu Minovi, jenže radost z pojištění náskoku byla zbytečná, neboť branka nebyla uznaná pro ofsajd.

I přesto si Valencia ve druhém poločase tři body bezpečně pohlídala. V 55. minutě jí definitivně uklidnil Santi Mina, jenž snadno zužitkoval přihrávky od Carlose Solera. Ezequiel Ponce přesným křižným pokusem k tyči pouze korigoval, a nakonec mohla být Granada ještě ráda, že se například netrefil z vyložených pozic střídající Munir.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak nazdravie .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele