18. kolo
15.01.2017 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Granada CF - CA Osasuna 1:1

Souboj o přežití mezi Granadou a Osasunou nakonec skončil pro oba zúčastněné tím nejhorším možným výsledkem. Remíza 1:1 totiž udržela hosty na posledním a domácí na předposledním místě ligové tabulky a sestupové obavy jsou opět o něco reálnější. Granadští navíc vůbec nezvládli závěr utkání, kvůli čemuž po vyloučení Ucheho s Poncem dokonce dohrávali pouze v devíti.

Ne že by byla o drama nouze, toto střetnutí mohl vyhrát kterýkoli ze zúčastněných. Do brzkého vedení se zásluhou Oriola Riery dostali hosté z Pamplony, avšak po změně stran srovnal Artem Kravec. Granada pak sahala po obratu, avšak zmíněná dvě vyloučení jí zabránila ve finálním náporu. Na záchranu tak andaluský celek ztrácí šest bodů, Osasuna ještě o jeden více.

Lepší vstup do zápasu měla Osasuna, která se také hned v jedenácté minutě gólově prosadila. Oriol Riera se v pokutovém území dobře zorientoval a přesnou ranou mimo dosah brankáře Ochoy přetavil dobrou práci Roberta Torrese v první branku utkání. Domácím chvíli trvalo, než se z tohoto šoku dokázali oklepat, za což málem pykali inkasováním trefy číslo dvě. Sergio León si však na Ochou tentokráte nepřišel. Oba zmínění forvardi Osasuny nezůstali jen u jednoho střeleckého pokusu, ovšem do kabin se přesto odcházelo jen za hubeného náskoku hostí.

Po změně stran už ale byla Granada k nepoznání. Dvakrát pokoušel štěstí Jéremie Bog, avšak nejprve přestřelil a poté nevyzrál na brankáře Maria Fernándeze. Hostující gólman ještě udržel svůj tým ve vedení při bombě Kravece, avšak tentýž hráč jej nakonec dvacet minut před koncem přece jenom překonal. Jeho gólové dorážce předcházela nastřelená konstrukce Ezequielem Poncem a další výtečný zákrok Maria proti pokusu Alberta Buena, ovšem gólu na 1:1 se přesto Osasuně zabránit nepodařilo.

Hned tři minuty nato ale ambice domácích na zvrat utrpěly vážné trhliny, neboť Uche Agbo uviděl rovnou červenou kartu za úder loktem vůči Sergiu Leónovi. I tak měl rozdílový gól na kopačce Andreas Pereira, jenže jeho dalekonosná rána nakonec skončila mimo tři tyče. Na opačné straně se zase musel vytáhnout Ochoa proti střelám střídajícího Riviera s aktivním Leónem. Další gól tak nakonec v zápase nepadl a v samém závěru se už jen změnil počet hráčů na hřišti. Druhou žlutou kartu totiž uviděl Ezequiel Ponce, který přitom nastoupil do zápasu až během druhé půle.

Autor: Martin Kantor / sport.es

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele