25. kolo
01.03.2017 19:30 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

Barcelona nedala Gijónu šanci a nadále se tlačí na čelo

Barcelona úspěšně navázala na cenné vítězství proti Atlétiku Madrid a nováčka z Gijónu si na vlastním stadionu vychutnala tenisovým skóre 6:1. Katalánský velkoklub tak nadále drží krok s Realem Madrid a přinejmenším na pár hodin svého úhlavního rivala vystřídal na čele ligové tabulky, neboť utkání Realu s Las Palmas je na pořadu dne s dvouhodinovým odstupem.

Vedle tref Messiho, Neymara a Denise Suáreze skórovali také Paco Alcácer, Ivan Rakitić a ke zmaru hostí přispěl vlastencem i Juan Rodríguez. Barcelona tak poskočila na zisk sedmapadesáti bodů a připisuje si páté domácí vítězství v řadě. Celkově již barcelonská šňůra neporazitelnosti v La Lize činí osmnáct kol, ovšem hned v pěti případech se jednalo o remízy.

Trenér Luis Enrique opět vsadil na rozestavení 3-4-3, které se v minulém kole osvědčilo, a znovu slavil úspěch. Neobešlo se to ovšem bez občasné defenzivní nejistoty, jíž alespoň ke kosmetické úpravě šestigólového debaklu využil Carlos Castro. Ale hezky popořádku: úvod první půle se Barceloně vydařil a projevilo se to také na brzké změně skóre. Již v deváté minutě překonal pas Javiera Mascherana gijónskou ofsajdovou past a Lionel Messi perfektní hlavičkou poslal favorita do vedení.

Hned dvě minuty nato navíc Barcelona své vedení pojistila, když se Suárezův střílený pas do ohně s nešťastnou pomocí bránícího Juana Rodrígueze odrazil až do sítě. Gijón se však ještě nevzdával a o deset minut později dokázal snížit zásluhou Carlose Castra, který doklepl míč do sítě po původní Álvarezově ráně do tyče. Ještě do přestávky ovšem barcelonští dvoubrankové vedení obnovili, a to díky povedené ráně z voleje, o níž se postaral Luis Suárez.

Stejně jako domácí vlétli do první půle, tak činili i po změně stran a znovu slavili úspěch. Střídající Paco Alcácer, jenž o přestávce nahradil Luise Suáreze, využil dobré práce Messiho a snadno skóroval jen po čtyřech minutách pobytu na trávníku. Nedlouho nato opustil za rozhodnutého stavu hřiště i Messi a z obávaného útočného trojzubce tak již zbyl pouze Neymar.

Brazilský forvard se doposud na Camp Nou v ligových zápasech střelecky trápil, ovšem právě proti Gijónu toto prokletí přece jenom zlomil. A nutno dodat, že jeho vůbec první ligový gól před domácími fanoušky stál za to: perfektně zakroucený přímý kop na přední tyč byl mimo možnosti brankáře Cuéllara. Tři minuty před koncem pak ještě tvrdou ranou zblízka vylepšil už tak vysoké skóre Ivan Rakitić a barcelonští fanoušci mohli odcházet ze stadionu plně spokojení.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
dextroza_m

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 (3x Suárez, 2x Messi)

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

Barca jsou domácí. Myslels 0:5.

Reagovat
valloire

nene, já se nikdy nemýlím

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, navíc je to možné dohledati v každém preview Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Vydřené vítězství na Calderónu (nevím jestli tam jde vyhrávat jinak než dřinou) by nás snad mohlo nakopnout k vítězné vlně a hlavně mentalitě. dokázali jsme to navíc v závěru zápasu, což na rozdíl od Realu opravdu neumíme, to jsme spíš byli schopni to dovést do takového konce jako v Paříži.

Dnes relativně soupeř z nejlehčích, ale i to může být ošidné. Ve vítězství samozřejmě věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ale notak, třetí gól Barcy dal Luis ne Denis. A druhý gól Barcy rozhodně nepadl z centrované střely do ohně, ale z regulérní střely na bránu. V tom ohni totiž žádné spoluhráče neměl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele