38. kolo
21.05.2017 20:00 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Barcelona - SD Eibar 4:2

Poměrně hodně se Barcelona na závěr této sezóny natrápila na vítězství nad Eibarem, které bylo nutností pro zachování naděje na zisk ligového titulu, nicméně ani tříbodový výsledek Kataláncům ke kýženému úspěchu nakonec nepomohl. Real totiž uspěl na půdě Málagy, a na domácí tak zbyla jen pozice vicemistra španělské nejvyšší soutěže.

Ačkoli v konečném účtování měli svěřenci kouče Luise Enriqueho nejlepší útok i obranu, připsali si na své konto o jednu porážku více, než měl madridský sok, a čistý hattrick v podobě triumfu v LaLize jí unikl o tři body. Přece však ještě může uspět alespoň v Copa del Rey, v němž se ve finálovém duelu střetne s Deportivem Alavés.

Když Barca senzačně postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů přes PSG díky parádnímu výkonu, kromě jejího skvělého obratu se také hodně mluvilo o nasimulovaných pádech, a to především v souvislosti s Neymarem a Luisem Suárezem. Možná ještě mnohem horší herecký výkon v tomto duelu předvedl Jordi Alba, který si nakonec opravdu vymodlil penaltu.

Tenhle moment byl ovšem vlastně jen jedinou černou kaňkou jinak velmi kvalitního fotbalového střetnutí, v němž se diváci na Camp Nou rozhodně nenudili. Eibar nepředvedl na půdě jasného favorita žádný ustrašený výkon a dokonce vedl o dvě branky po hodině hry. Pak se však FCB nadechl k perfektnímu otočení průběžného skóre.

Už v 7. minutě hosté načali gólový účet. Ander Capa přetáhl centr z pravé strany na zadní tyč, odkud Inui zakončil parádně pod břevno. Jen o pár chvil později mohl na druhé straně srovnat Suárez, jenže z vyložené pozice pálil trestuhodně mimo. Ve 33. minutě se ocitl v dobré pozici Rakitič, ale svůj přízemní pokus nasměroval jen do gólmana Yoela.

O tři minuty později odmítl skórovat zase Suárez, který opět našel skulinku v soupeřově defenzívě, jenže jeho době mířenou střelu k tyči konečky prstů vyrazil fantastický Yoel. Minutu před koncem naopak mohl udeřit baskický celek. Inuiovu ránu vyrazil brankář ter Stegen pouze na nohy Rubéna Peni, ten ale z blízkosti nepochopitelně minul.

V 56. minutě si v koncovce nepočínal vůbec dobře Messi, jenž sám před vyběhnuvším Yoelem nasměroval míč mimo tři tyče. A naopak po hodině hry Eibar přidal druhý přesný zásah. Šokující výsledek byl na světě poté, co Sergi Enrich prostrčil balón na Inuie, jehož dělovka levačkou zapadla od břevna za brankovou čáru.

Smůlu v zakončení měl o dvě minuty později Neymar, který trefil pouze brankovou konstrukci, nakonec však Barcelona o chvilku později přece jenom snížila, protože Neymarovu střelu do tyčky si srazil do vlastní sítě nešťastně Juncá. Pak na řadu přišla komická etuda v šestnáctce ze strany Jordiho Alby.

Ten nikým neatakován zakopl zřejmě o malý vánek, který mu zavětřil pod jeho kopačky, jinak si jeho pád nelze vysvětlit. Každopádně sudí Alejandro Hernández ukázal možná ještě nepochopitelněji na bílý puntík. Pokutového kopu se jal Messi. Jindy by jeho tvrdá střela skončila v síti, to by však v bráně nesměl stát parádně čapající Yoel.

V 73. minutě Barca přece zremizovala dosavadní rezultát, po rohovém kopu na zadní tyči zacílil Suárez. Ander Capa se chvilku na to nechal vyloučit po druhé žluté kartě a následné červené, kopala se regulérní penalta, a tu již Messi proměnil. V závěru po krásném sólu od půlky hřiště Messi svému týmu pojistil konečnou výhru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0 v treninkovem tempu.

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
Assassin11

kokútek napíše

Reagovat
Murtago

nakonec nebyl tak daleko, ty osel

Reagovat
Assassin11

další somár sa ozve

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sem rád, že jestli Barca letos něco vyhraje tak po dnešku max tak Oscara, Tony atd. Jen Českýho Lva jí asi vyfoukne někdo ze Spartičky nebo Plzně :)

Reagovat
smazaný uživatel

No věřím že to v příští sezóně bude už zase ta stará Barca

Reagovat
smazaný uživatel

doufam... ze Pique jeste nekdy napise neco o rozhodcich https://twitter.com/FootyHumour/status/866376369026064385

nepamatuju... ze by Real dostal neco takovyho nebo to neco takovyho jako Barca s PSG na konci

za tohle by mela byt Barcelona prerazena do druhe ligy

Reagovat
Murtago

wtf za tohle se fakt kopla penalta?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
duloig

Hanba futbalu tie barcelónske baleríny

Reagovat
VALEN

Dobrá sračka je to k zblití ať už to začnou tvrdě trestat, jenže to byla Barca rázem ze hry o titul a to neprojde

Reagovat
smazaný uživatel

Rozpusťte ten cirkus. To co ty primadony předvádí je do nebe volající.

Jak jsou to dobří fotbalisté, tak mají v hlavě guláš. Ostuda pro Blaugranas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele