16. kolo
17.02.2016 18:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Sporting Gijón - FC Barcelona 1:3

Barcelona dnes podle očekávání zvítězila na hřišti Gijónu a odskočila druhému Atléticu na rozdíl šesti bodů. Výhru 3:1 Blauhranas zařídil dvěma góly Messi a jednu přesnou trefu si připsal i Suárez, jenž rovněž asistoval u obou branek hvězdného Argentince. Jediným střelcem Sportingu se dnes stal Carlos Castro.

Katalánci měli zápas pevně v rukou od první minuty, dlouho se ale diváci na stadionu El Molinón nemohli dočkat vážnější situace. Vše si ovšem vynahradili po dvaceti minutách hry, kdy se spustila desetiminutová smršť příležitostí před oběma brankami. Nejprve našel Neymar výbornou přihrávkou aktivního Suáreze, uruguayský forvard ale ztroskotal na skvělém brankáři Cuéllarovi. O čtyři minuty později už se ale příznivci Blaugranas mohli radovat. Po pasu Suáreze na sebe vzal zodpovědnost Lionel Messi. Ten si navedl na hranici vápna míč a bez milosti jej poslal nechytatelně k tyči - 0:1!

Euforie hostujícího celku netrvala dlouho, jelikož Sporting přispěchal s okamžitou odpovědí. Ve 27. minutě domácím dokonale vyšel rychlý kontr. Na jeho konci se po přihrávce Menéndeze ocitl Carlos Castro, který ve skluzu dopravil míč až za marně se natahujícího Brava - 1:1! Další gólovka na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Psala se teprve 31. minuta a již potřetí se měnilo skóre. Vedení vrátil úřadujícím šampiónům znovu Messi. Argentinská hvězda tentokrát skvěle využila dobré práce Suáreze, jenž zavezl míč do vápna Gijónu, navázal na sebe domácí beky a poté naservíroval míč zcela volnému Messimu. Střelec jeho kalibru se v podobných situacích nemýlí - 1:2!

Barcelonský kapitán měl na noze o pár chvil později dokonce hattrick, o něj jej ale připravil úžasným zákrokem Cuéllar a následná dorážka Neymara pouze orazítkovala brankovou konstrukci. Více se už do první půle nevešlo, ale i po změně stran si Barcelonští udržovali drtivou převahu na míči. První příležitost odskočit na dvoubrankový rozdíl a pojistit si tak důležité tři body měli hosté po hodině hry. Sudí De Burgos totiž po faulu Cuéllara na Neymara nařídil penaltu. Té se ujal Luis Suárez, který však Cuéllara nepřekonal!

Zahozenou příležitost Suárez dokázal odčinit v 67. minutě. Po Vidalově pasu si bývalý nejlepší střelec Premier League pohrál s domácím beky a nádherně uklidil míč ke vzdálenější tyči - 1:3! I v dalším průběhu hry si Barcelonští vypracovali velké šance, z nichž tu největší měl asi v 71. minutě Arda Turan. Turecký internacionál se dostal k odraženému míči, jenže branku z velké blízkosti trestuhodně minul. Luis Enrique si tak ze svého rodiště odvezl zasloužené tři body a barcelonský klubový rekord v počtu zápasů bez porážky má nyní hodnotu 31.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne 5:0?

Reagovat
valloire

protože zkušený mužstvo dá přesně tolik gólů, kolik na vítězství potřebuje. To nepotřebuje hysterický výsledky 5:0 a tak podobně. Takový výsledky jsou naopak znakem nezralýho mužstva

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš ,málem bych zapomněl na tuto tezi coby rovnici se tvou pravdomluvností.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Assassin11

máš pravdu 1:0 vyhrá malaga doma

Reagovat
Tuxedo

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
boryland

1:3............Leo,Ney,Luis...........

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Jakékoliv vítězství nám splní dílčí cíl. Stanout před soupeři s větším náskokem. To by bylo skvělé.

Reagovat
valloire

vždyť už před námi stojíte

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, máme před vámi určitý náskok,který není velký,vítězstvím v Gijónu bychom mohli mít ten náskok větší. Snad to takhle lépe pochopíš.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak z toho zápasu začínám mít špatný pocit. To kamarádíčkování Abelarda s Luchem mi zavání nižší koncentrací, No,uvidíme. Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (2x Suárez, 1x Messi)

Reagovat
dextroza_m

Venku hrajeme hroznou šmudlu, doufám ve výhru, VISCA!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele