13. kolo
29.11.2015 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Valencia CF 1:0

Valencie potvrdila svou matnou formu i v dalším ligovém kole a ze Sevilly si tak odváží prohru 1:0. Po zápase, který hosté dohrávali jen o devíti, navíc oznámil trenér Nuno svou rezignaci.

Sevilla, která ve svém posledním zápase v rámci Ligy mistrů podlehla německému Mönchengladbachu 4:2, mohla nedělní zápas ovládnout i daleko větším gólovým rozdílem, ovšem nakonec se ze všech jejích šancí ujal pouze střelecký pokus Sergia Escudera. Na své pozápasové tiskové konferenci hostující kouč Nuno hlesl: "Byla to pro mne čest trénovat Valencii."

Domácí měli navrch po většinu hrací doby, avšak na první pořádnou šanci si museli počkat až do jednatřicáté minuty. Konopljankův lahůdkový centr sice našel dobře postaveného Fernanda Llorenteho, ale brankář Ryan této střele dokázal čelit a nadále držel čisté konto. V pětatřicáté minutě padla na Netopýry první velká rána, když pravý bek Joao Cançelo uviděl druhou žlutou kartu za ruku v obličeji a těsně před koncem první půle již sevillští málem své početní převahy využili. Aktivní Konopljanka však svou střelu nezvládl procpat až do sítě kvůli kvalitnímu bloku Aderllana Santose.

Hned pět minut po změně stran už ale Sevilla vedení na svou stranu přece jen strhla. Éver Banega poslal šajtlí kupředu výtečnou přihrávku, již z prvního doteku prodloužil neméně povedenou ranou Escudero. Brankář Ryan se měl co činit i poté, když postupně vychytal Mariana, Konopljanku a s úlevou mohl sledovat, jak pumelice letní posily N’Zonziho prosvištěla těsně nad břevnem jeho branky.

Když už se zdálo, že Adil Rami dokáže skórovat, nebýt Santosovy teče nad, dostali hosté další krutou ránu. Dvanáct minut před koncem totiž stejně jako Cançelo musel předčasně opustit trávník také Javi Fuego za nešetrný obranný zákrok, kterým si vysloužil druhou žlutou kartu. I v devíti se valencijští snažili s výsledkem něco udělat, jenže Sevilla si již vedení pohlídala a prodloužila svou domácí neporazitelnost proti Los Che na celých jedenáct let. O další snahu zlomit tuto sérii se pokusí zase nový manažer...

"Byla to pro mne čest trénovat Valencii," prohlásil kouč Nuno. "Chci poděkovat všem hráčům za jejich snahu a také Peteru Limovi (majitel klubu, pozn. red.) i fanouškům tohoto skvělého klubu. Máme nejmladší kádr v celé lize a je důležité, aby Valencie pokračovala v boji o čelo a věřila ve svůj projekt. V pondělí dojde na setkání na objasnění budoucnosti."

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

2:3 Kubajs 888 já se neopičí Snad Nám to výjde.At aspon vyhraje Valencie.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele