12. kolo
22.11.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Atlético Madrid 0:1

Atlético uhrálo těsnou výhru na půdě Betisu Sevilla a posunulo se na druhou příčku tabulky. Výhru 1:0 zajistil Rojiblancos už v 7. minutě Koke. Madridští měli po většinu zápasu převahu a vyhráli zaslouženě, od většího přídělu zachránila Betis jen nemohoucnost hostů v zakončení.

Fotbalisté Atlética dominovali na hřišti navrátilce do nejvyšší soutěže od první minuty. Úvodní tlak přetavili svěřenci Diega Simeoneho do gólové podoby už po sedmi minutách hry. Po neúspěšném rohovém kopu se hostům podařilo získat míč zpět a nekrytý Torres pálil pohotově k tyči. Gólman Adán stačil ránu jednatřicetiletého útočníka odvrátit, nicméně na dorážku Kokeho už neměl nárok - 0:1! Zápas tedy hned od začátku nabral očekávaný průběh.

Madridští však už na Kokeho druhý gól v sezóně nenavázali. Diváci na Estadio Benito Villamarín tak více než co jiného sledovali festival spálených šancí. Ve 23. minutě vyslal Torres chytrým obloučkem do velké šance Griezmanna, ale ten z voleje přestřelil. Betis byl v ofenzívě neškodný, zato hosté si do přestávky vypracovali ještě jednu tutovku. V ní se ve 44. minutě ocitnul po Kokeho skvělé přihrávce Carrasco. Tváří v tvář brankáři Adánovi ale zamířil jen do boční sítě!

Neproměněné šance se mohly Atléticu vymstít v 58. minutě. Domácí Cejudo se po pěkné kombinaci ve středu hřiště odhodlal k dalekonosné ráně, která jen díky skvělému reflexivnímu zákroku Oblaka skončila nad břevnem! Ani tato velká příležitost ale domácí nepovzbudila k nějakému většímu tlaku. Naopak Atlético mohlo v dalším průběhu zápasu několikrát rozhodnout.

V 67. minutě hlavičkoval Godín jen do Adánovy náruče. O chvíli později pak následovaly dvě slepené šance Griezmanna, jenž se nejprve řítil sám na bránu Betisu, ovšem z úhlu zamířil trestuhodně mimo, a poté se francouzský forvard při dalším ataku skácel ve vápně po zákroku Westermanna. Sudí Latre však penaltu i přes protesty hostí nejspíš správně neodpískal. V 85. minutě prosvištěl povedený pokus Gabiho jen těsně kolem domácí svatyně a střeleckou smůlu Atlética podtrhnul o dvě minuty později znova Griezmann. Ten se ve vápně Sevillských prodral k míči, ale přízemní ranou orazítkoval jen tyč! Zápas tak rozhodl jediný gól, ale v Madridu se tři body budou velmi počítat.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele