10. kolo
31.10.2015 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - FC Barcelona 0:2

Barcelona si podle očekávaní odvezla ze hřiště Getafe tři body. O vítězství katalánského celku se gólově postarali Suárez a Neymar. Uruguayský forvard vstřelil svůj 300. gól kariéry, Neymar s devíti góly vévodí tabulce střelců La Ligy.

Taktika domácích byla od začátku jasná - ubránit s obhájci titulu co nejdéle nerozhodný stav a sázet na rychlé protiútoky. Jeden z nich se mohl domácím povést už ve 12. minutě. Víctor nacentroval z levé strany, ve vápně si míč krásně zpracoval Ščepovič, jenž ale branku těsně minul! Poté už se však hosté dostali ke své tradiční hře krátkých přihrávek a čekali na zaváhání domácí obrany. To přišlo ve 37. minutě, když si při rychlé akci Barcelony nepohlídali domácí beci náběh Suáreze, jenž díky skvěle načasované přihrávce Sergi Roberta mohl uklízet míč z velké blízkosti do branky - 0:1!

Barcelona dávala svému soupeři minimum prostoru i po změně stran a v 51. minutě dokonce podruhé dopravila míč do sítě. Oslavy Katalánců ale byly zmařeny správně zdviženým praporkem pomezního, jenž zpozoroval těsný ofsajd Munira. Radost hostů naopak mohla propuknout naplno o sedm minut později. To Sergi Roberto dalším parádním pasem za obranu oslovil Neymara. Brazilský útočník se s vysokým míčem vůbec nemazal a z první nekompromisně propálil gólmana Guaitu - 0:2!

Barcelona mohla zvýšit na tříbrankový rozdíl v 75. minutě, když Neymar vyzval ke skórování Albu. Toho však skvělým reflexivním zákrokem vychytal Guaita! Ve zbytku zápasu se bohužel nebezpečné šance vytratily a Barca pohodlně kráčela za osmým vítězstvím v sezóně. Při poslední akci zápase se ještě do dobré příležitosti dostal Suárez, skvělou individuální akci ovšem zakončil těsně vedle domácí svatyně. Barca tak nadále drží stejný bodový zisk jako vedoucí Real Madrid, Getafe okupuje s deseti body třináctou pozici.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
valloire

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Drsné jak Suaréz s Neymarem řvali jako ovce a nějaké šelmy na té tiskovce. To byla sranda. To musí uznat i fanda Reálu nebo ne? Stát se to v USA, oba příjdou o život, protože ochranka by je asi rovnou zastřelila. To by byl teprve skandál, až by mrtvolám sundali masku a pod ní dva hráči například LA Galaxy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele