11. kolo
08.11.2015 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelona díky brilantnímu Neymarovi znovu zvítězila a drží první místo

Villarreal měl pro Barcelonu představovat řádný test, tím spíš v týdnu s pohárovou vložkou pod hlavičkou Ligy Mistrů... Ovšem katalánský velkoklub nepřipustil žádné komplikace a výtečným výkonem svého soka nakonec rozdrtil v poměru 3:0. A jak už je dobrou tradicí, o góly se znovu postaralo výhradně hvězdné duo Neymar-Suárez, přičemž zvláště první jmenovaný tak nenahradil absenci Lionela Messiho jen brankovým přídělem, nýbrž i fotbalovou grácií.

Barcelona tak nadále zůstává na čele Primera División a potvrzuje před blížícím se El Clásicem vzrůstající formu. Obranu Villarrealu prolomil jako první Neymar po hodině hry, deset minut nato se k němu přidal s pojistkou Luis Suárez a brazilský reprezentant uzavřel pět minut před koncem konečné skóre fantastickým gólem, který může směle kandidovat na jednu z nejpovedenějších tref letošního ročníku španělské nejvyšší soutěže.

Zábavná první půle přinesla šance na obou stranách, avšak průlomu skóre se diváci na Camp Nou nedočkali. Villarreal nastoupil do utkání zcela bez respektu k favorizovanému soupeři a vysokým napadáním tropil barcelonské rozehrávce řádné komplikace. Claudio Bravo tak musel mimo jiné zasahovat proti ráně Castilleja. Na opačné straně se gólman Alphonse Aréola rozhodně nenudil - nejprve jej otestoval Jéremy Mathieu po odvážném průniku, poté štěstí pokoušel další obránce Dani Alves.

Pak se již ke slovu dostal Neymar. Jeho první střelecký pokus po změně stran ještě Aréola špičkovým zákrokem odvrátil do bezpečí, ale kapitán brazilského národního týmu přece jen posléze skóroval. Autorem první trefy pozdního odpoledne se stal Sergio Busquets nadýchaným pasem, který si Neymar umně zpracoval a úspěšně zakončil. Barcelona v tu chvíli byla jasně na koni a Iniesta málem přízemní ranou zvýšil vedení domácích, nebýt dalšího zákroku brankáře Villarrealu.

Ani Aréola ale záhy nesvedl nic tváří v tvář Luisi Suárezovi, jenž proměnil pokutový kop za faul Costy na Munira El Haddadiho. V pětaosmdesáté minutě pak dodal vítězství barcelonských pomyslnou třešničku Neymar, jenž si zpracoval Suárezův centr, ladně přehodil míč za sebe a z voleje propálil Aréolu, jako by kolem něj ani nebyli žádní bránící hráči.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 popř. 2:3

02 zkusím

Reagovat
N.Gin

Tak se konecne pojedu podivat aji na Nou camp. Doufam v hodne golu, idealne 3:2 pro ponorku :).

Reagovat
dextroza_m

jaké to bylo na vlastní oči?

Reagovat
N.Gin

Atmoska trosku zklamala ale jinak super. Sedeli jsme ve 4 rade od hriste, naproti lavickam a navic bliz k brane kde padaly goly takze mista paradni. Celkem me dostalo kolik cechu a slovaku jsem potkal. Zajimala by me navsteva ale jsem linej si ji hledat ale vrchni patro bylo poloprazdny, kotel venkovnich tak 1/3.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
valloire

1-4

Reagovat
10FKK

Reagovat
boryland

4:1............Luis 2,Ney....2........

Reagovat
valloire

LIBERTADDIGITAL.COM opominout Kubalu a Suareze v jakékoliv vaší nej 11 svědčí o blbosti a neznalosti

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že v kombinaci kvality hráče a toho, co pro klub znamenal a co s ním dosáhl, lze Suárez opomenout.

Reagovat
valloire

No, je na hraně. Získal u vás GB, takovejch hráčů jste potom zas tolik neměli. V pohárech pomohl vyřadit poprvé nás a hráli jste aspoň první finále PMEZ. To už tam nemá co dělat Maradona. Ten neudělal skoro nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tam taky Maradonu nezařadil. Pokud by ten all star byl 4-3-3, tak by ta záloha z mého pohledu měla být Xavi - Guardiola - Cruyff. Když by záloha byla 4členná, tak bych tam dal před Suáreze asi Samitiera.

Reagovat
valloire

Guardiola .... myslím, že ho jako hráče fakt přeceňujete. Klidně Iniesta i Neeskens byl miláček ochozů. Ale ten zase nic s Barcou nevyhrál. Za mě fakt ten Suarez, už kvůli tomu, že režíroval naše první vyřazení z PMEZ a má ten Zlatej míč. A v tom období jste měli až do Cruyffova Dream teamu nejlepší tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to je právě o tom, co pro Barcu znamená a Guardiola i jen jako hráč znamenal pro Barcu více než Suárez.

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Robík

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele