33. kolo
17.04.2016 20:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Barcelona padla s Valencií. Boj o titul je otevřený

Trápení Barcelony pokračuje. Po vypadnutí z Ligy mistrů nezvládli svěřenci Luise Enriqueho souboj s Valencií a na Camp Nou prohráli 1:2. Nešťastný zápas začal pro domácí vlastní brankou Rakitiče a nepovedený poločas korunoval gól do šatny v podání Santi Miny. V 63. minutě sice snížil Messi, ale jeho pětistý gól v kariéře obhájcům titulu nepomohl.

Ambice Katalánců na zisk další trofeje pro vítěze Primera División dostaly další vážnou trhlinu. Barcelona potřetí v řadě v lize prohrála a nyní se na ni bodově dotáhlo Atlético Madrid. Na druhé straně se v řadách Valencijských urodil v nelehké sezóně obrovský úpsěch, který by měl Netoýpry i jejich nového kouče Paka Ayestarána povzbudit do další práce.

Barcelona zpočátku naplňovala roli papírového favorita, když se v první čtvrhodině do velkých příležitostí dostali Messi, Suárez i Neymar, ale ani jeden z hvězdného tria nedokázal vyzrát na skvěle chytajícího Diega Alvese. Ve stoprocentní šanci se pak ve 22. minutě ocitnul Luis Suárez, jenž hlavičkoval po rohovém kopu na přední tyči. Z velké blízkosti ale branku nevstřelil! Úvodní tlak Blaugranas tak vyšel vniveč a celý stadion oněměl, když přišla 26. minuta.

Z první opravdu velké příležitosti totiž udeřili hosté. Gomes vyslal přihrávkou do vápna Siqueiru, jenž se snažil procpat míč před branku. Jeho centr si ale nechtěně srazil do branky Rakitič, jenž dokonale překvapil gólmana Brava - 0:1! Valencie se až na výjimky stále bránila a dusno bylo před brankou Netopýrů znova ve 39. minutě, když Messi hlavičkoval z okolí penaltového puntíku. Diego Alves byl ale znova včas na svém místě. Katalánci dostali krátce před přestávkou lekci z efektivity. V poslední minutě první půle našel Parejo díru v rozhozené obraně Barcy a Santi Mina šel sám na brankáře. Nabídnuté šance se nevylekal a ranou na zadní tyč zdvojnasobil náskok svého týmu - 0:2!

Naději na obrat vykřesal domácím v 63. minutě Lionel Messi. Argentinský ostrostřelec byl na konci ukázkové souhry svých spoluhráčů a po přihrávce Alby snížil střelou z vápna na 1:2! Messi vsítil svůj pětistý gól kariéry, nicméně velkou radost z jubilejní branky mít po prohraném zápase nemohl. Ivan Rakitič pak dostal šanci napravit své zaváhání z první půle v 75. minutě. Po pasu Iniesty se krásně otočil ve vápně Netopýrů a poté pálil šikovně k tyči. Dnes naprosto skvělý Alves ale i jeho střelu vytalčil mimo nebezpečí!

Barcelona hrála v závěru na velké riziko, čehož mohli využít Rodrigo a Alcácer, ani jeden však třetí branku Valencie nedal. Alespoň bod pak mohl v poslední šanci zápasu trefit domácím Piqué. Stoper Barcelony ale po úspěšném zpracování střílel vedle a Valencie tak svůj náskok nakonec uhájila. Obhajoba titulu se tedy Kataláncům dále komplikuje a na prvním místě už jsou jen zásluhou lepšího skóre před Atléticem. Na třetím místě navíc číhá Real, který je jen o jediný bod zpět.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0, nastesti je turan vykartovany.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 ať je sranda

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

to sem zvedavej, kdy te to prestane bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

nikdy, je to polibek smrti

Reagovat
smazaný uživatel

toho se asi jen tak nezbavim co???

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wow zacina to byt standard

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Bastaron

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

Barca urcite neprohraje 3 utkani v rade... bude muset zabrat.. takze to bohuzel asi nebude ani remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja slastne jsem se mylil

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barca tady chytne ztracenou formu a vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Budu tam tak snad...3:1

Reagovat
Mass

Hodně nabušený pravěpodobný sestavy, pokud se na to netopýři nevyserou (jako v poháru) mohla by z toho bejt remízka 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

co to s nima je kurnik?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce prohra, tak příště to zopakujte.. díky

Reagovat
remeslnik

a ten "budoucí nejlepší fotbalista světa" chce pětinásobek ročního platu !!! možná pětkrát větší nočňák na to ho...co předvádí !!

Reagovat
smazaný uživatel

to se zaplati z penez od nike

nejlepsi cesta k budovani tymu s charakterem

Reagovat
remeslnik

klidně bych ho pustil, ať si jde, kam chce. Srdcařa s takovým přístupem a za ty prachy, třeba i do Realu, kdyby ho chtěli. Jenže tam by musel jinak makat, tam by se s ním tolik nepárali. Tady ho mají jak malované vajco, jak v bavlnce. Za ty prachy by se dali pořídit i dva slušní mladí forvardi, ale to už tu někdo minulý týden psal.

Reagovat
remeslnik

a ještě něco. Takový výkon rozhodčího by si nedokázal koupit u nás nikdo. Neuvěřitelné !! Ať někdo tvrdí, že je má Barca v PD udělané.

Reagovat
QooBo

To nemôžeš myslieť vážne

Napríklad tie dva "ofsajdy" kde mohli ísť hráči Valencie sami na brankára si asi nevidel že ?

Aj tak si myslím, že na pomery rozhodcov v PD dnes celkom schopný výkon rozhodcu

Reagovat
remeslnik

Ty nebudeš nestranný. Kdyby takto pískali pro Barcu, to by jsi teprv řval. Nejde o to, že se prohrálo, těch šancí spálili hodně, vyhrát měli a mohli, ale šlo o posuzování stejných situací, např. Busq ještě na vlastní půlce dobíhal hráče a zezadu se jen jemně dotkl rukou ramene protihráče, ten sebou fláknul a Busq dostal žlutou, oproti tomu Leo byl zkosený zezadu před 16kou sice před posledním hráčem, bez karty. Rak při výskoku podražený - ani faul to nebyl! a takových situací, hlavně v 2 půli bylo moc. Je potom jasné, že naši jednali podrážděně. Ney je mimo, ten to s tím přihráváním přehání už dávno

Reagovat
QooBo

Ty mi budeš hovoriť o nestrannosti Mám pocit, že fanúšikovia top klubov si už tak nejako zvykli, že všetko sa bude pískať v ich prospech .. a nečudujem sa lebo rozhodcovia sú veľmi často posratí zapískať niečo sporné proti nim .. keď už tu vyťahuješ tie situácie zo zápasu tak Piqué sa mohol už pred koncom 1.polčasu sprchovať po tom nakopnutí Siqueiru

Reagovat
remeslnik

Budu ti hovoriť o nestrannosti. Mýlíš se, nejsem fanoušek velkého klubu. Fandím fotbalistům (ale ne jen jim, všem sportovcům ať našim či cizím), kteří šikovností překonávají ostatní a dál jim to nezavdává důvod se nad kohokoliv vyvyšovat. Z Barcy to je samozřejmě Messi. Sledoval jsem, pokud to bylo možné, všechny zápasy, které byly v TV a těšíval jsem se na ně jak věřící do kostela. Mimochodem, nevšiml jsem si, že by tam byl včera zákrok od Piqého zrovna na červenou. Ten jeden jeho zákrok nebyl o nic horší, než pár jiných od soupeřů. Ale o kartách to včera až tak nebylo, spíš o stejných situacích daimetrálně jinak posuzovaných. O to šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

pockej.. chyboval v tom.. ze Barca dohravala zapas proti stejnymu poctu hracu.. nebo ze nekopala penaltu? vim.. ze je to nezvyk.. ale neodpiskani jednoho nebo druhyho nutne neznamena.. ze rozhodci piskal spatne

Reagovat
Mass

culés už sou právě na to zvyklí, bez pentličky = špatný rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

oni by tu pentlicku aj tak zahodili, jak to maji ve zvyku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poprvé na Camp Nou a zrovna takovýhle zápas...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele