8. kolo
17.10.2015 20:30 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

FC Barcelona - Rayo Vallecano 5:2

Barcelona v druhém dějství zlomila tuhý odpor Raya Vallecana a nakonec zvítězila vysoko 5:2. Hosté šli do vedení zásluhou Guerry v 15. minutě. Poté však na hřišti zaúřadoval Neymar, který po dvou proměněných pokutových kopech otočil vývoj utkání a po přestávce přidal další dvě přesné trefy. Pátý gól domácích v 77. minutě přidal Suárez a v samotném závěru zaznamenal ještě druhý čestný zásah Raya Sánchez.

Blesky začaly na Camp Nou bez bázně a hany, nicméně je otevřený přístup mohl přijít už záhy pěkně draho. V 7. minutě pustili hosté do jasné šance Rakitiče, který ale tváří v tvář gólmanu Toñovi neuspěl. Brankář Madridských si pak krátce nato zavařil sám, když rozehrál přímo na kopačky Barcelonských a do stoprocentní šance se dostal Suárez. Toño však svou hrubku napravil a vyrazil míč na rohový kop! Radovat se tedy mohl tým Paco Jémeze. V 15. minutě nacentroval po rozehraném rohovém kopu z levé strany Bebé a před brankářem Bravem tečoval míč do sítě trestuhodně osamocený Javi Guerra - 0:1!

Senzační vedení Vallecanos dlouho nevydrželo. Hned ve 21. minutě totiž fauloval Llorente ve vápně pronikajícího Neymara a sudí Montero bez váhání nařídil pokutový kop a navrch přidal žlutou kartu pro faulujícího obránce. K míči se postavil sám brazilský forvard, jenž s přehledem namířil míč do protipohybu gólmana Toña - 1:1! Barcelona byla v těchto chvílích jasně lepší a zaslouženého obratu se domácí fanoušci dočkali ve 32. minutě poté, co si další penaltu vykoledoval Neymar. Tentokrát domácího útočníka poslal nedovoleně k zemi Nacho Martínez. Neymar se ani podruhé nemýlil a poslal svůj tým do vedení - 2:1!

Rayo neskládalo zbraně ani v závěru poločasu a sympaticky otevíralo hru, ani na jedné straně už se ale skóre nezměnilo. Rayo pokračovalo i po přestávce ve vysokém napadání a srdnatý výkon hostujícího mužstva mohl ve 48. minutě korunovat gólem Guerra, Bravo však jeho střelu bravurně vyrazil a skvěle si poradil i o dvě minuty později s dalším Guerrovým průnikem a následnou dorážkou Bebého! Vallecanos mohli litovat zahozených tutovek v 57. minutě, když se do další příležitosti hnal Neymar. Ten však téměř sám před gólmanem zbytečně akci zbrzdil a rozdíl mezi oběma týmy tak stále činil pouze jediný gól.

Rozhodující okamžiky utkání přišly na konci sedmé desetiminutovky. Barcelonští totiž zlomili odpor hostí dvěma slepenými brankami Neymara. Brazilský forvard nejprve dokonal hattrick, když dorazil míč za záda bezmocného Toña po střele Suáreze - 3:1! A krátce po rozehrávce přidal třiadvacetiletý Brazilec čtvrtou branku v utkání po nezištné Suárezově přihrávce v 70. minutě - 4:1! Kolaps obrany Blesků dokonal v 77. minutě Luis Suárez, jemuž gólovou asistenci vrátil Neymar. Uruguayský forvard se prosadil po centru z levé strany a na zadní tyči zvýšil už na 5:1!

Rayo ani nyní symapticky nepřestalo hrát a v 81. minutě se do další šance dostal Ebert, zkušený německý internacionál ale zamířil vysoko nad. O poznání lépe si pak v 86. minutě počínal Jozabed Sánchez, který využil chaosu ve vápně Barcy a z otočky snížil na 5:2! Více už ani jedno mužstvo do konce utkání nestihlo a báječná podívaná tak skončila vysokou výhrou Blaugranas v poměru 5:2. Rayo se však i přes nepříznivý výsledek rozhodně nemá za co stydět.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Robík

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Snad 3:0

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad se vyléčíme...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele