4. kolo
20.09.2015 20:30 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Levante UD 4:1

Barcelona si v obměněné sestavě lehce poradila s Levante 4:1 a potvrdila vedoucí příčku v tabulce. Za domácí dvakrát skóroval Messi, jenž také stačil zahodit penaltu, po jedné brance přidali Neymar a Bartra. Čestný úspěch hostů zařídil střídající Casadesús.

V dresu Balugranas se objevili v základní sestavě hned čtyři nováčci. Letošní první nasazení v základní jedenáctce si odbyli Bartra, Correia, Munir i mladý odchovanec Sandro Ramírez. Barcelona začala zostra, jedna akce střídala druhou, jenže ve žlutém hrající Levante dlouho dokázalo domácímu náporu vzdorovat. Valencijští přežili i nebezpečnou standardku Messiho v 18. minutě, kdy se rychle padající míč snes jen na horní části sítě.

Ve 28. minutě spálil další velkou šanci Barcy Munir, kterého vychytal dobře vyběhnutý gólman Rubén. A jednatřicetiletý brankář byl v permanenci i v 36. minutě, kdy vyrazil pokus Messiho a měl velké štěstí, že míč za jeho záda nedorazil Ramírez. Levante tak v poločase drželo na Camp Nou sympatický remízový stav, na kterém nic nezměnila ani Messiho standardní situace z poza vápna v samém závěru prvního dějství.

Po změně stran už konečně začaly padat branky. Jako první se podle očekávání prosadil Enriqueho výběr. V 50. minutě vymyslel Messi nádherný oblouček za obranu, míč si převzal Bartra a ten v pádu propálil Rubéna - 1:0! Čtyřiadvacetiletý stoper vsítil svou čtvrtou branku v A-mužstvu Barcelony v kariéře. Barca se dostala do tempa a o pár minut později to bylo o dva góly. V 56. minutě centroval Alves z pravé strany, gólman Rubén prodloužil míč jen k volnému Neymarovi a ten na dvakrát překonal obranu Levante - 2:0!

Drtivý tlak Barcy pokračoval a v 60. minutě si Neymar vykoledoval pokutový kop. Toho se ujal Lionel Messi, jenž střelou do protipohybu brankáře Rubéna zvýšil už na 3:0! V 66. minutě se připomněli i hráči Levante, když se po závaru před brankou ter Stegena trefil do odkryté sítě Víctor Casadesús - 3:1! Naděje Valencijských na zvrat mohl uhasit v 75. minutě opět Messi. Ten se po faulu ve vápně na svou osobu postavil k dalšímu pokutovému kopu, ovšem tentokrát branku překopl!

Hvězdný Argentinec si tak musel na další gólový zářez počkat až do samotného závěru utkání. Akci ve stylu "udělej si sám" začal Messi po pasu Bartry, když si poradil hned se čtveřicí obránců a nemilosrdně zakončil přízemní střelou k tyči - 4:1! Barca si tedy bez problémů poradila s Levante a v novém ročníku Primera División zůstává stoprocentní.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

KDE VYSILAJI SPANELSKOU LIGU ? CO TO DAJTO TV ?

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
dextroza_m

Nezklamal

Reagovat
boryland

4:1.............Leo 2,Luis,Ney..........

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

KDE VYSILAJI SPANELSKOU LIGU ? CO TO DAJTO TV ?

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
dextroza_m

7:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barca jasne vyhraje.... rozprasi Levante a pujde opet na 1.misto neni co resit

Reagovat
smazaný uživatel

by ty pentle měl občas kopat někdo jiný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele