24. kolo
14.02.2016 20:30 CET
6 : 1
(1:1)

Reportáž

Barcelona v druhé půli zaválela a roznesla Celtu jasně 6:1

Utkání Barcelony s Celtou Vigo by šlo zjednodušeně charakterizovat jako zápas dvou poločasů. V tom prvním nebyl katalánský gigant ani zdaleka tak suverénním, jak se dalo čekat, a o přestávce ještě na výsledkové tabuli svítil překvapivý výsledek 1:1. Ovšem smršť, která následovala po změně stran, zcela jasně potvrdila, kdo je momentálně fotbalovým králem Evropy. Barcelona zvítězila drtivě 6:1 a její rekordní šňůra neporazitelnosti se rozrůstá i nadále.

Hrdinou zápasu se stal nejlepší střelec Primera División, Luis Suárez, jenž tři branky dal a na další dvě navíc přihrál. Po jedné trefě si připsali také Messi, Neymar a Rakitić, zatímco jedinou branku zdecimovaných hostí vsítil John Guidetti. Katalánci tak nadále vévodí ligové tabulce a se zápasem k dobru drží na druhé Atlético Madrid náskok tří bodů. To Celta se propadává na osmou příčku a její sen o pohárové Evropě se začíná rozpadat.

Když švédský střelec Guidetti z pokutového kopu umazával v osmatřicáté minutě úvodní trefu Lionela Messiho, vypadalo to ještě pro Celtu slibně. Dokonce i po trefě Suáreze ještě Daniel Wass dostal dvě nadějné příležitosti podruhé v zápase srovnat, jenže nakonec se barcelonským podařilo i s úroky svému soupeři oplatit porážku 4:1, kterou v letošní sezoně utrpěli na stadionu Balaidos.

Hosté se dokázali po většinu utkání favoritovi vyrovnat, o čemž hned v úvodu svědčily nebezpečné rány Seného či Planase. Přesto se vedení ujala Barcelona, když Messi z přímého kopu zakroutil míč k hornímu růžku branky a překonal v počtu gólů ze standardních situací v barcelonských historických tabulkách slavného Ronaldinha. Reakce Celty však byla chvályhodná - Guidetti si sám vymodlil penaltu na nešikovném Albovi a nabídnutou příležitost také prudkou ranou proměnil. Do kabin se tak v poločase odcházelo za nerozhodného stavu.

Po změně stran již barcelonští odmítali ponechat cokoli náhodě a svého soupeře přimáčkli k vlastní šesnáctce. Neymar se ještě po krásném průniku a pasu na Suáreze radovat nemohl, neboť rána uruguayského šutéra skončila pouze na brankové konstrukci, ale gól domácích byl stejně jen otázkou času. Když na něj došlo, oko fotbalového příznivce zaplesalo. Suárez přepustil míč Messimu a pokračoval v dravém náběhu vpřed, kde jej jeho argentinský kolega v útoku krásným obloučkem našel. Následovalo skvostné zakončení z prvního doteku a Camp Nou mohl vybouchnout nadšením.

Ještě za stavu 2:1 Celta předvedla svůj poslední vzdor, jenže v klíčové chvíli jejím hráčům selhala mířidla. Jak Guidetti, tak Wass totiž své rány poslali buď vedle, anebo ztroskotali na pozorném brankáři Bravovi, a náležitě ve zbytku zápasu pykali. Góly v tu chvíli přibývaly v rychlém sledu a jeden byl povedenější než druhý. Nejprve Messi vyslal do šance Neymara, jehož rána z úhlu pouze skotačila v blízkosti brankové čáry, kde ji doklepl do sítě jako vždy připravený Suárez. A to byl teprve začátek.

Po faulu Castra na Messiho rozhodčí nařídil pokutový kop, k jehož zahrání se postavil sám faulovaný. Messi v tu chvíli mohl skórovat svůj jubilejní třístý ligový gól, ovšem místo obvyklého zakončení zvolil kulišárnu v podobě přihrávky Suárezovi, jenž si snadno připsal svůj třetí zásah večera. Ani to ale uruguayskému útočníkovi nestačilo - v závěru si ještě střihnul roli brilantního nahrávače při trefách Rakitiće s Neymarem. Nezbývá než smeknout před barcelonskou grácií a doporučit zhlédnutí přinejmenším krátkého sestřihu, ne-li celé druhé půle.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím,že hráči dobře odpočinuli a potrénovali a mají tak s myšlenkou na první vzájemný zápas o nejvyšší možnou motivaci postaráno. Věřím ,že případných šest bodů ze dvou nejbližších ligových zápasů nás v boji o titul o velký kus posunou.

Reagovat
valloire

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

Ty už přestaň hulit

Reagovat
boryland

4:1..........Leo 2,Ney,Luis….......

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele