20. kolo
17.01.2016 20:30 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona neponechala nic náhodě a slaví nad Athleticem drtivou výhru

Barcelona na Camp Nou rozdrtila Athletic krutým debaklem 6:0 a nadále se drží na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Atlético Madrid. Jedinou kaňkou na jinak výtečném výkonu je možné svalové zranění Lionela Messiho, jenž v poločase předčasně opustil trávník, a stejně dopadl i Jordi Alba dvacet minut před koncem.

Byl to právě čerstvý držitel Zlatého míče, kdo otevřel skóre utkání, když proměnil pokutový kop hned po pěti minutách hry. Od té chvíle navíc Athletic musel dohrávat pouze v deseti, neboť za faul na unikajícího Suáreze uviděl brankář Gorka Iraizoz červenou kartu. Oslabení hosté pak ještě do poločasu inkasovali z kopaček Neymara a po změně stran se gólově prosadili také Ivan Rakitić s Luisem Suárezem. Třešničkou na dortu bylo dokonání Suárezova hattricku, čímž se uruguayský útočník osamostatnil na čele tabulky střelců.

Vše přitom mohlo vypadat o dost jinak, kdyby Eraso hned v úvodu zápasu proměnil svou šanci po dobré práci Muniaina, jenž vystihl zpětnou přihrávku Piquého brankáři Bravovi, jenže z výtečné pozice pouze přestřelil. Potrestání přišlo hned záhy - Suárez využil nedorozumění hostující obrany a zastavilo jej až Iraizozovo provinění proti pravidlům. Vyloučeného brankáře nahradil Iago Herrerín, který hned po svém nástupu inkasoval z Messiho pokutového kopu.

V tu chvíli se ještě Athletic nevzdával a prověřil Claudia Brava nepříjemnou ranou Oscara de Marcose, ovšem po půlhodině hry přidal gólovou pojistku v podobě druhého zásahu večera Neymar, jenž přetavil Suárezův pas v jemné zakončení obloučkem. V tu chvíli již o vítězi nebylo pochyb a projevilo se to i na střídáních obou mužstev. Zatímco Barcelona raději nechala odpočívat Lionela Messiho, jenž podle všeho cítil svalové potíže, hosté zase pošetřili své obvyklé členy základní sestavy s výhledem na čtvrtfinále ligového poháru, kde se utkají znovu právě s Barcelonou.

Třetí gól zápasu padl sotva sedm minut po změně stran. Neymar uvolnil kolmicí Suáreze, jenž unikl ofsajdové pasti a chladnokrevně překonal Herrerína. Athletic pak unikl ještě větší řeholi v podobě dvojnásobného oslabení, když rozhodčí nepostřehl úmyslné hraní rukou Etxeity při další vyložené šanci barcelonských, ovšem domácí to mrzet nijak nemuselo. Po hodině hry přidal čtvrtou trefu večera Rakitić, jemuž výborným průnikem připravil palebnou pozici na stříbrném podnose aktivní Neymar.

Debakl Athleticu zakulatil pátým zásahem Suárez, když si zpracoval na hrudi Turanovu přihrávku a přízemní ranou chladnokrevně skóroval. Tentýž hráč pak osm minut před koncem z Busquetsova centru dodal výsledku punc tenisového "kanáru", čímž si připsal svůj devětadvacátý gól ze stejného počtu utkání v letošní sezoně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
Robík

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžký a stejně důležitý jako každý jiný zápas. Baskové jsou nevyzpytatelní a i když nebude hrát Aduriz a Raul Garcia,nebude to jednoduché,musíme i v tomto kole vyhrát.

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
N.Gin

1:1

Reagovat
Pospovič

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu těžký zápas

Reagovat
arsavin

Snad příště

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele