1. kolo
22.08.2015 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Getafe CF 1:0

Zatím na góly hodně chudé první kolo La Ligy nezměnil ani zápas Espanyolu s Getafe, který skončil 1:0 pro Barcelonské. Domácím zajistila výhru brzká branka Salvy Sevilly, jenž se trefil již ve 3. minutě. Průměrné utkání bez velkých šancí opanovaly především osobní souboje, tři body se ale v Katalánsku budou počítat.

Svěřenci kouče Sergia Gonzáleze Soriana zahájili utkání na jedničku. Uběhlo jen necelých sto osmdesát vteřin a domácí po Vigarayově faulu na Paca Montañése dostali příležitost nebezpečné standardní situace hned za velkým pokutovým územím. K míči se postavil Salava Sevilla a nádhernou střelou do šibenice otevřel skóre - 1:0!

Katalánský celek přes léto rozprodal několik klíčových hráčů základní sestavy včetně střelců Garcii a Stuaniho, takže je jasné, že pro něj bude start do sezóny velmi důležitý. I proto se domácí po vstřelené brance příliš do útočení nedrali. Naopak iniciativu převzali hosté z Madridu, kterým ale v ofenzivní činnosti zoufale scházela kvalita. Ve 28. minutě se sice Pedro León dostal do zajímavé pozice, slibnou akci hostů ale překazil zdvižený praporek pomezního. Zajímavější akce do konce poločasu bohužel nepřišly.

Po změně stran se Getafe odhodlalo k aktivnější hře, ovšem prosazovali se spíše nefotbalovými prostředky, což mělo za důsledek žluté karty pro Verginiho a Sarabiu. Espanyol se ještě více zatáhl a míč měli na kopačkách stále více bezradní hosté. K jakés takés střele se po hodině hry odhodlal hostující Pedro León, míč však v poklidu pokryl gólman Guaita.

Nepříjemnost pro domácí přišla v 76. minutě, kdy Álvaro González inkasoval od vlastního spoluhráče nešťastný úder do obličeje a nejspíš kvůli zlomenému nosu musel střídat. Definitivně zmařil naděje na zvrat pro Getafe v 82. minutě Santiago Vergini, jenž do Madridu přišel jako hostující hráč ze Sunderlandu. Ten zápasnicky strhl k zemi domácího debutanta Gerarda Morena a po druhé žluté kartě se poroučel do sprch. Barcelonští tak v pohodě ubránili hubený náskok a připsali si důležité tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele