27. kolo
01.03.2016 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Sociedad 3:0

Atlético si dnes poradilo s Realem Sociedad v poměru 3:0 a upevnilo si postavení na druhém místě tabulky. Smolný večer pro Basky začal už v 8, minutě, kdy si Reyes vstřelil vlastní gól. Po přestávce přidal branku ještě Saúl Ñíguez a do sítě svého bývalého klubu se také trefil Griezmann, jenž proměnil pokutový kop.

Rojiblancos od první chvíle potvrzovali roli velkého favorita. Už v 5. minutě, kdy po centru Luise nezasáhl dobře míč hostující González, musel míč do bezpečí odkopávat až De La Bella. Real však nakonec úvodní nápor domácích neustál. V 8. minutě totiž zatáhl Godín míč po pravé straně a jeho centr si na přední tyči nešťastně srazil do sítě Reyes - 1:0! Atleti tak dostali na kopačky potřebný klid a mohli čekat, s čím přijde Real.

Hosté ale dlouho nedokázali vážněji ohrozit Oblakovu bránu, naopak Madridští mohli přidat další góly. Ve 14. minutě se po rohovém kopu Kokeho ocitl v dobré pozici na vzdálenější tyči Godín, míč ale poslal příliš vysoko. Ve 29. minutě pak prověřil Rulliho reflexy Griezmann, brankář San Sebastianu však jeho pokus zpacifikoval. Další z mnoha příležitostí zvýšit vedení domácích měl v 37. minutě Vietto, ten předvedl hezký průnik do vápna, jeho střela ovšem mířila jen doprostřed brány, kde stál připravený hostujcí gólman.

Po prvním dějství tak nebyla pozice modrobílých zcela beznadějná, Atletům se ale znova povedl start do poločasu. Vzápětí po rozehrávce druhé půle totiž udeřil Saúl, který těžil ze zpětné přihrávky Vietta a výstavní ranou z voleje rozjásal zaplněný stadion Vicente Calderóna - 2:0! Domácí byli lepší po všech stránkách a hráči Realu se jen sporadicky dostávali ke kloudné akci na polovině soupeře.

Svou dominanci využil Cholův výběr znova v 60. minutě, kdy nešťastný De La Bella fauloval ve vápně Griezmanna. Sudí Hernández ukázal na značku pokutového kopu a sám francouzský útočník bez problémů penaltu proměnil - 3:0! O vítězi utkání už nemohlo být pochyb, Real se však pokoušel alespoň o čestný úspěch. Blízko brance byli Baskové v 63. a 64. minutě, Vela však v první příležitosti mířil mimo a po standardní situaci Parda pak hlavičkoval Reyes do tyče.

Na druhé straně mohl domácí fanoušky rozveselit Vietto, jeho nebezpečnou ránu z hranice pokutového území ale Rulli vykryl. V samém závěru pak lovil Rulli míč ze sítě počtvrté, gól Correy však nebyl uznán kvůli ofsajdu, který byl ale odmáván nesprávně. Na vítězství domácích se ani tak už nic nezměnilo a Atleti si připsali zasloužené tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Pokračování krasojízdy pokračuje !

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele