18. kolo
02.01.2016 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético těsně udolalo Levante a jde do čela

Atlético Madrid využilo zaváhání vedoucí Barcelony a výhrou nad Levante se alespoň dočasně posunulo na první místo Primera División. Dlouho to přitom vypadalo, že po bezbrankové remíze Katalánců se tentýž výsledek bude opakovat i v Madridu, až v samém závěru domácího favorita spasil střídající mladíček Thomas Partey.

Ghanský záložník se prosadil devět minut před koncem a svěřenci Diega Simeoneho tak mají momentálně na Barcelonu dvoubodový náskok, byť jejich sok má stále jeden zápas k dobru. Dvaadvacetiletému Parteyovi se obdobný kousek povedl i minulý týden proti Rayu Vallecanu, kde připravil vítězný gól Ángelu Correovi. Tentokrát se Partey prosadil sám, i když s notnou pomocí brankáře Diega Mariňa, jenž si bude tento gólový okamžik jistě vyčítat.

Levante přijelo na stadion Vicenteho Calderóna v pozici "nejsilnějšího" týmu z celé ligy, který nad sebou dokáže udržet všech zbylých devatenáct soupeřů v tabulce. Nový kouč Rubi, nástupce dříve odvolaného Lucase Alcaraze, tak již po devíti zápasech ve funkci začíná cítit tlak na svou osobu - pět získaných bodů za jeho působení na záchranu nestačí ani náznakem. Domácí poněkud obměnili sestavu a šanci tak dostal třeba letní příchozí Stefan Savić či uzdravený Jackson Martínez.

Právě černohorský stoper dostal záhy výtečnou příležitost skórovat svůj první gól v novém dresu, jenže z Kokeho rohového kopu poslal svou hlavičku smolně do tyče. Pak se slova ujal i zmíněný Martínez, jemuž nejprve zkazil radost včasným zákrokem Mariňo, a krátce po změně stran kolumbijský forvard připravil šanci pro změnu pro Kokeho. Španělský reprezentant však z hranice šestnáctky k nevíře domácích příznivců rozezvučel břevno a míč se odrazil zpět do hry.

Když pak Juanfran přetaženým centrem trefil brankovou konstrukci Levante do třetice, zdálo se, že Atlétiku jednoduše není přáno prolomit bezbrankový stav. Diego Simeone zareagoval odvážným střídáním Martíneze za Thomase Parteye a jak se následně ukázalo, měl šťastnou ruku. Odchovanec Atlétika využil necelých deset minut před koncem Gabiho centr k zakončení, které zprvu Mariňo zvládl zdánlivě chytit, jenže míč si posléze sám během zákroku srazil za vlastní záda. Atlético je tak na prvním místě vůbec poprvé od chvíle, kdy v roce 2014 slavilo mistrovský titul.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Atletiko je tank. Po 80minutě tam soupne jednoho gola a budou tři body. 1:0

Reagovat
Robík

Reagovat
hradec

Atlético Madrid 2:0 Levante UD

Reagovat
smazaný uživatel

ak bude hrat za Levante Cuero, tak X :)

Reagovat
Robík

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Několik hráčů Manchesteru United má údajně informace o tom, že novým trenérem klubu se stane Diego Simeone z Atlétika Madrid. (Sun)

a opustí Atlety?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Levante může jen překvapit. Je pravda,že v minulosti pár favoritů,včetně nás o body obralo,dnes mi to však přijde málo pravděpodobné,pouze že by u colchoneros nastal zmatek při případném odchodu Diega do MU.

Spíš to ale vidím na dobrou domácí defenzívu s jedním rozhodujícím útokem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele