27. kolo
14.03.2015 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - FC Barcelona 0:2

Barcelona potvrdila dobrou formu i na hřišti Eibaru a vyhrála poměrem 2:0. Blaugranas sice nepředvedli nic oslnivého, ale úkol splnili a opět vyvinuli tlak na druhý Real Madrid. O obě branky se postaral argentinský fenomén Lionel Messi. Nejprve se trefil z penalty, následně hlavičkou.

Aktuální lídr španělské nejvyšší soutěže vyrukoval na domácí Eibar v tradičně silné sestavě. Nechyběl nikdo z ofenzivního trojlístku v podání Luise Suáreze, Neymara a Lionela Messiho. Těm měli míče servírovat Rakitić, Roberto nebo Rafinha. Domácí spoléhali především na talent střelců Berjóna a del Morala, kteří měli hostující obraně ztěžovat život.

Barcelona byla samozřejmě aktivnějším týmem a už po dvou minutách musel brankář Jiménez zasahovat. Zjevil se před ním Rafinha, který si naběhl na skvělou nahrávku, ale jeho pokus byl zablokován. Centrovaný míč posílal do vápna Adriano a nejprve se zdálo, že bude nepovedený, ale nakonec splnil účel a dostal se až k Suárezovi. Ten byl ale evidentně překvapený nabízenou šancí a nevystřelil. Po patnácti minutách se mezi střelce pokoušel zapsat Neymar, ale jeho projektil z větší vzdálenosti trefil jen zeď před sebou.

Ani následná spolupráce mezi Messim a Neymarem neskončila gólem, protože Argentinec na míč od Brazilce těsně nedosáhl. Po půlhodině hry Lara pálil na brankáře Brava, ale ten si s jeho pokusem poradil. Na opačné straně už se skóre měnilo, protože Ekiza zahrál ve vápně rukou a sudímu tento přestupek neunikl. K nařízené penaltě se podle tradice postavil Lionel Messi, a i když brankář vystihl směr, přesto lovil míč za svými zády - 1:0.

Domácí Eibar se ale sympaticky nevzdával a chtěl srovnat. O střelu ze střední vzdálenosti se pokusil Lara, ale Bravo byl na místě. Zasahovat stejně nemusel, protože jeho projektil mířil mimo tři tyče. Před koncem první půle si za obranu naběhl Suárez, ale z bezprostřední vzdálenosti poslal míč hodně nad bránu!

Tři minuty po změně stran míč na polovině ztratil Lionel Messi a Saul Berjón se hnal do protiútoku. Dokonce i vystřelil, ale mířil vedle brány. O chvíli později už se Barcelona mohla radovat podruhé. A opět u toho byl míčový kouzelník Lionel Messi. Nejprve ještě brankář Jiménez zasáhl proti akci Messiho a jeho centru na Neymara, ale na Messiho následnou hlavičku už Jiménez neměl nárok. Messi je sice nevysoký, ale přesto si našel míč po rohovém kopu a s pomocí obránce jej poslal do sítě!

Na opačné straně musel zasahovat brankář Claudio Bravo, kterého zaměstnal zajímavou ranou Lara. Luis Suárez se poté prohnal do zakončení a poradil si i proti dvěma protihráčům. Jeho zakončení ale nebylo nebezpečné. Posledních dvacet minut už jsme moc pohledného fotbalu nesledovali. Brankář Claudio Bravo byl téměř bez práce. Ani Barcelona se do zakončení příliš často nehnala. Výjimkou byla rána Navase, která ale zamířila vedle.

Ani Lionel Messi svým centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů. Ten se následně pokoušel nahrávat, ale jeho vybídka na Luise Suáreze byla příliš dlouhá, takže brankář Jiménez v klidu míč chytil. Gólman domácích neměl mnoho práce ani s pokusem Rafinhy. Minutu před koncem se zviditelnil střídající Pedro, který postupoval po levé straně k bráně a tvrdě vypálil. Brankář Jiménez ale skvěle zasáhl. Snížit mohl Piovaccari, který z bezprostřední blízkosti pálil pod horní tyč, ale nakonec orazítkoval jen břevno! Eibar je nyní až na 14. příčce.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3 Messi

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitý zápas ,ve kterém můžeme jenom ztratit. Bohužel je to ve španělské lize tak ,že kdo chce pomýšlet nejvýš,musí stále vyhrávat a takové zápasy,jako na půdě absolutního nováčka v sobě mají obrovskou zrádnost. O případném vítězství nikdo mluvit nebude , případná remíza či poražka nás zařadí k trápícímu se Realu.

Věřme!!! Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne napsano, hlavne to nepodcenit!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle barca neztrati... i ta malaga i ta celta ikdyz doma... byli porad daleko pravdepodobnejsi ztraty

Reagovat
celeb

Alves a Alba stoja za karty, Montoya zevraj zraneny.

Bravo

Adriano - Bartra - Pique - Jeremy

Rakitic - Masch - Rafinha (ono Luch aspon jedneho z Xavi/Iniesta da)

Pedro - Messi - Suarez

Reagovat
celeb

Dat rychlo 2 goly, stiahnut Mascherana ako 1. pri rozhodnutom stave, poslat Xaviho/Iniestu nech to podrzia.

Reagovat
celeb

este dodam, ze Alves dostal trest len na 1 stretnutie, takze do El Clasica nastupi.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro jistotu bez Mascherana.

Reagovat
smazaný uživatel

ten borec co je Barca1 nevím komu fandí,ale asi Realu když nevěří Messimu a spol.

Reagovat
Robík

0:3

Reagovat
valloire

0-6

Reagovat
10FKK

Změna taktiky? Nebo se chceš konečně trefit? Dneska vyhrát třeba i vlastním v 93 min...

Reagovat
valloire

změna taktiky

Reagovat
roberos

TEn Rakitič a ty jeho přihrávky to je katastrofa!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele