7. kolo
04.10.2014 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Série čistých kont Barcelony pokračuje, tentokrát zdolala Rayo Vallecano 2:0

Další kolo španělské Primera División, další vítězství Barcelony. Katalánský celek udržel na půdě Raya Vallecana jak svou neporazitelnost, tak i čisté konto a stále ještě ani jedinkrát neinkasoval. Díky brankám Messiho s Neymarem skončilo utkání v Madridu pohodlnou výhrou hostí 2:0. Rayo navíc v druhé půli přišlo hned o dva hráče a muselo dohrávat o devíti.

Pro brankáře Claudia Brava tak šlo již o rekordní sedmý čistý štít v řadě, který navíc sám aktivně zajistil při perfektním zákroku po ráně Alberta Buena z deváté minuty. Čilská reprezentační jednička mrštným skokem k tyči vyškrábla míč mimo branku jen na rohový kop. Větší šanci si již Vallecano v utkání nevytvořilo, a tak ani napočtvrté na domácí půdě nedokázalo proti Barceloně skórovat.

Ne že by ze strany hostů šlo o nějaký ofenzivní koncert, ovšem po návratu z Paříže, kde Barcelona s PSG prohrála 3:2, šlo o dostatečně kvalitní návrat na domácí trávníky, o jakém si například Atlético Madrid či Borussia Dortmund v dnešních (prohraných) zápasech mohli jen nechat zdát.

Přestože domácí vstoupili do utkání dravě a bez jakýchkoli zábran, ani Barcelona příliš nezaostávala. Navíc se mohla záhy ujmout vedení, když Neymarova lobovaná přihrávka našla v dobré pozici Messiho, jenž však na brankáře Toňa tentokráte nevyzrál. Gólman Raya pak po půlhodině hry musel poprvé lovit míč ze sítě, jenže to ještě Messiho radost utnul zdvižený praporek rozhodčího. Argentinský reprezentant se však prvotními neúspěchy nijak nenechal rozhodit a pět minut nato přece jen skóroval po Piquého dlouhé přihrávce do šestnáctky, již po kvalitním zpracování obloučkem prodloužil za bezmocného Toňa.

Zatímco na první gól si hosté museli počkat plných pětatřicet minut, ten druhý přišel hned po šedesáti vteřinách. Munir, jenž tentokrát dostal v základní sestavě přednost před Pedrem, si převzal dlouhý nákop vpřed, ustál souboje s dvojicí obránců Raya a přistrčil míč do cesty Neymarovi, jenž jej poslal neomylně do růžku na zadní tyč. Když se pak ještě v první půli objevila možnost druhou gólovou akci zopakovat po stejné trase, Munir tentokrát zvolil sobecké řešení, které se nesetkalo s úspěchem.

Jako by dva inkasované góly nebyly už dostatečně velkým problémem, padla na Rayo čtvrthodinu po změně stran další rána. Jorge Morcillo totiž v tu chvíli uviděl již druhou žlutou kartu v zápase a musel předčasně odejít do kabin. Barcelona ovšem nastalé početní výhody již nedokázala využít, přestože Lionel Messi měl přinejmenším dvě skvělé šance navýšit svůj střelecký účet. V nastaveném čase pak ještě uviděl rovněž druhou žlutou kartu Javier Aquino za faul na Pedra, avšak výsledek utkání se již nezměnil. Barcelona tak nadále vévodí španělské lize s dvoubodovým náskokem na Valencii, Rayo zůstává ve středu tabulky.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
milan78

2:2

Reagovat
Robík

1:4

Reagovat
bayern987

Posledních 6 zápasů skore 29:1

Reagovat
10FKK

To je tím, že Rayo chce hrát fotbal a ne parkovat autobusy..

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele