15. kolo
13.12.2014 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - FC Barcelona 0:0

Nepříjemné probuzení do reality všedního ligového dne prožila v sobotní odpoledne Barcelona, která na půdě Getafe nedokázala ani jednou skórovat a odváží si z Madridu pouze bod za bezbrankovou remízu. Ztráta Katalánců na vedoucí Real Madrid tak vzrostla na čtyři body.

Nutno dodat, že svěřenci Luise Enriqueho neměli dokonce daleko ani k tomu, aby odjížděli s porážkou. V posledních vteřinách nastaveného času totiž střídající Álvaro Vázquez proklouzl do nebezpečné šance, jenže jeho blížící se zakončení rázně utnula píšťalka rozhodčího, signalizující konec zápasu. Vzhledem k tomu, že před zimní přestávkou zbývá odehrát jen jediné kolo, má již Real Madrid jistý titul půlmistra. Ze zaváhání Barcelony může rovněž těžit i Atlético, které v případě nedělní výhry s Villarrealem srovná svůj bodový zisk právě s katalánským gigantem.

Po cenné středeční výhře Barcelony nad PSG se do sestavy hostů znovu vrátili suspendovaný Dani Alves i Claudio Bravo, Jordi Alba, Xavi či Ivan Rakitić. Jedinou ztrátou byla absence Neymara, jenž léčí poraněný kotník, přičemž Andrés Iniesta protentokrát začal pouze na lavičce náhradníků. Tato pozměněná sestava až překvapivě výrazně postrádala obvyklou barcelonskou sehranost a navzdory značné rotaci dost možná pociťovala určitou únavu či ztrátu koncentrace po úspěchu v Lize mistrů. Getafe zodpovědně bránilo zuby nehty a snad jen jedinkrát se bálo o čisté konto - když Lionel Messi trefil z přímého kopu brankovou konstrukci.

V průběhu první půle pak obě strany mocně požadovaly po rozhodčím odpískání pokutového kopu, a to v rozmezí jediné minuty. Nejprve domácí obránce Valera podle všeho zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a poté si na opačné straně počínal stejně i Dani Alves. Sudí Iňaki Vicandi Garrido však obě situace opominul a nechal hru plynout dál. Po půlhodině zápasu si domácí vypracovali první vážnou šanci, když Lafita předskočil Alvese a hledal svou kroucenou ranou horní růžek u vzdálenější tyče, jenže Claudio Bravo potvrdil svou letošní vynikající formu a konečky prstů míč vyrazil. Když pak v zakončení neuspěl ani Pedro po dobré práci Suáreze, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Krátce po změně stran hostům chybělo k úvodnímu gólu jen minimum. Messiho přímý kop však skončil jen na břevně branky Getafe. Argentinská superstar pak z podobné pozice opět zkoušela štěstí a dokonce i trefila prostor mezi třemi tyčemi, jenže tentokrát zase zasáhl brankář Guaita. Více šancí si již barcelonští nevypracovali, snad jen s výjimkou Messiho hlavičky nad, a odjíždí tak z Madridu s pouhopouhým jedním bodem.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
zekq

1:0 a barca muze jit do prdele :D

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 A ty muzes za ni

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe

Reagovat
roberos

Moc hezkýGetafe hraje celý zápas zaďoura ( parkrát jim pomohl rozhodčí) a až budou hrát proti Realu a Atletiku tak hru otevřou . Velká škoda že tak jako hrajou obranu proti Barce všichni týmy nehrají na Real ( to se to pak dávají góly když je vzadu polovina protihráčů)

Reagovat
smazaný uživatel

Bla bla bla...

Reagovat
vanGomm

roberos Nic ve zlém,ale tohle už je zralé na zpovědnici.

Reagovat
roberos

Sleduju Barcu a často i Real tak vím jak hrajou stejný soupeři proti nám a Realu. Proti Raelu hrají hodně otevřeně a to je bohužel pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby jste nehráli házenkářský styl a hráli útočně tak by to jinak vypadalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele