30. kolo
08.04.2015 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - UD Almería 4:0

Barcelona zvítězila nad Almerií 4:0 a zůstává na prvním místě tabulky. Dvakrát se trefil Luis Suárez, po jedné brance přidali Messi a Bartra. Andalusné nestíhali především v druhé půli, kdy obdrželi tři branky. Novému kouči se tak premiéra na lavičce Almerienistas příliš nepovedla a bude se muset o záchranu pokusit ve zbytku sezóny.

Ačkoli konečný výsledek potvrdil předzápasové předpoklady, první půlhodina utkání nenasvědčovala tomu, že hraje lídr s předposledním celkem tabulky. Katalánci měli možná v podvědomí blížící se náročné zápasy proti PSG, Valencii a Seville a proti zachraňující se Almeríi tak jen pomalu hledali potřebnou motivaci. Hosté mohli jít dokonce do vedení v 15. minutě, kdyby domácí Pedro na poslední chvíli netečoval střelu Welligtona.

Zafungoval však faktor Messi, jenž se i přes nepříliš povedený vstup do zápasu prosadil nádhernou brankou v 33. minutě. Skvělý Argentinec převzal míč na pravé straně od Bartry, seběhnul si do vápna, využil prostoru, který mu poskytli zatažení beci a nádhernou ranou na zadní tyč otevřel skóre - 1:0! Na druhé straně ještě před přestávkou hlavičkoval Espinosa, ale Bravovi nenadělal žádné potíže.

Blaugranas zlomili odpor svého soupeře krátce po změně stran. V 55. minutě totiž po pasu Alvese pronikl do pokutového území Almeríe Suárez, který přelstil obránce Casada a přesnou ranou vymetl růžek Juliánovy svatyně - 2:0! S pohodlným náskokem Barca kráčela za devátým soutěžním vítezstvím v řadě. Více než sedmdesát tisíc fanoušků na stadionu se pak mohlo radovat potřetí v 75. minutě. To si Marc Bartra naskočil na Xaviho centr z rohového kopu a vsítil svůj vůbec první gól v této sezóně - 3:0!

V poslední desetiminutovce měli domácí ještě několik příležitostí. Vyznamenal se ale gólman hostů Julián, jenž si poradil s oběma nebezpečnými standardními situacemi v podání Lionela Messiho. Zajímavé okamžiky však přišly ještě v nastavení. V 92. minutě dal svou životní branku Ghanský záložník v dresu Almeríe Thomas Partey, jeho efektní nůžky ale gólový efekt nepřinesly, neboť pomezní rozhodčí signalizoval faul Soriana na Bartru. Jen o minutu později ale míč regulérně rozvlnil síť na opačné straně. Bleskový protiútok vyřešili skvěle Messi se Suárezem. Argentinský forvard našel pasem přes celé vápno nabíhajícího spoluhráče a ten zasunul míč do odkryté branky - 4:0!

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tady cekam jasny vyprask..... min. 5:0 pro Barcu.... a pojdmeee

Reagovat
smazaný uživatel

4-0 MESSI

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

1-0 z penalty

Reagovat
roberos

Realisto už seš trapnej - tvůj Real mohl v poločase dostat 2 banány a pak bych tě chtěl slyšet.

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
dextroza_m

2:0 s béčkem

Reagovat
smazaný uživatel

Do kundy jaktoze se hraje dneska? :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele