16. kolo
20.12.2014 16:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Córdoba CF 5:0

Barcelona smetla nevýraznou Córdobu 5:0 a připsala si dvanácté vítězství v sezóně. Domácí si spravili chuť po nevydařeném zápase s Getafe a zakončili kalendářní rok vítězně. Córdoba neměla nárok a Vánoce stráví v sestupovém pásmu.

Barcelona měla snový začátek zápasu. Již ve druhé minutě se totiž Blaugranas dostali do vedení. Rakitič skvěle nacentroval do nebezpečného prostoru před brankářem Juanem Carlosem, míč si umně převzal Pedro, jenž bez problémů napálil míč pod břevno - 1:0! Další gól mohl v 11. minutě přidat Suárez, po pasu Alby z levé strany ale napálil jen boční síť.

Hra připomínala spíše házenkářský mač, při kterém dominantní Barcelona obléhala brankoviště svého soka a čekalo se, kolik útoků Blaugranas se setká s úspěchem. A ačkoli se Córdoba postupem času osmělovala i k ofenzivním výpadům, její ataky ohrožovaly Brava jen náznakem, jako když zkoušel míč zatočit na přední tyč García. Domácí brankář neměl potíž neposedný balón zkrotit. Domácí byli nebezpečnější po levé straně, odkud hrozili především Alba a Inietsa, jenže do přestávky už ani jeden nic opravdu nebezpečného nevymyslel. Poločasová statistika ukazující držení míče ve prospěch Barcelony 76% mluvila za vše.

Krátce po změně stran Barcelona znovu udeřila. V 53. minutě začala gólová akce znova na levé straně, odkud vyslal Iniesta dobrou přihrávku na Pedra, ten zatáhl míč do vápna a přihrávkou pod sebe našel nabíhajícího Suáreze. Uruguayský forvard si dal pod stromeček první ligový gól za Barcelonu, když si dobře zpracoval míč a z bezprostřední blízkosti překonal Jana Carlose - 2:0! Córdoba se musela stále bránit a v dalších minutách branku svého soupeře prakticky neohrozila.

V 80. minutě už nemohlo být o vítězi zápasu sporu. Po nebezpečné standardce z levé strany v podání Xaviho se do vzduchu nejlépe vyšrouboval Piqué, který hlavou překonal zkoprnělého Juana Carlose - 3:0! Hra Córdoby se definitivně sesypala a na rozdíl čtyř branek upravil v 82. minutě Messi, k němuž se odrazil míč po rohovém kopu. Hvězdný Argentinec napálil míč nekompromisně do šibenice - 4:0! Poslední minuty už byly zcela v režii Katalánců, kteří svému soupeři nedovolili ani čestný zásah. Tečku za celým utkáním neudělal v nastavení nikdo jiný než Lionel Messi. Největší hvězda katalánského velkoklubu si dobře zpracoval centr zleva a parádní ranou z otočky upravila na konečných 5:0 pro Barcelonské!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5-0 Messi hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

klasika-3:0

Reagovat
boryland

4:0.........Leo 2,Ney 2..........

Reagovat
smazaný uživatel

v tomhle zapase jestli padnou 3 goly tak to bude neco.myslim ze maximalne 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
valloire

4-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele