3. kolo
13.09.2014 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Athletic Bilbao 2:0

Dva góly Neymara v druhém poločase rozhodly o třetí výhře Barcelony v této sezóně, tentokrát si porážku z Camp Nou odvezl Athletic Bilbao. Chilský brankář Claudio Bravo tak v brance Balugranas stále drží čisté konto a spolu se svými spoluhráči se těší z vedoucí příčky. Baskové se naopak po druhé venkovní porážce propadnou do spodní poloviny tabulky.

Domácí, kteří nastoupili na počest Katalánského národního dne v dresech s motivem katalánské vlajky, byli od počátku utkání aktivnější. Už v 5. minutě se do obrovské příležitosti vřítil Pedro, ale skvělý zákrok gólmana Iraizoze zabránil brzkému vedení Barcelonských. Baskové urputně bránili, takže si zaplněný Camp Nou musel na další velkou šanci počkat do 19. minuty, to se na hranici vápna pěknou zasekávačkou uvolnil Munir, jenže jeho rána letěla příliš vysoko.

Další vzrušující momenty před brankou Basků přišly před koncem první půle. Velké šance Rakitiče a Munira ale skvělými zákroky zneškodnil skvělý Iraizoz. Třiatřicetiletý veterán v brance Bilbaa byl tak hlavním strůjcem bezgólového poločasového stavu, který byl pro Athletic nadmíru lichotivý vzhledem k jejich prakticky neexistující ofenzivní aktivitě.

Beton Bilbaa pokračoval i v druhé půli a po spálených šancích Alby v 52. a Munira v 59. minutě se zdálo, že hosté dotáhnou svou misi do kýžené remízy. V 64. minutě ale na hřiště naskočil Neymar, jenž se okamžitě stal tahounem Barcy na cestě za vítězstvím. V 69. minutě naservíroval míč přesně na nohu Messiho, který ale oproti svým zvyklostem stoprocentní šanci neproměnil. Oba hvězdní hráči si své role vyměnili o deset minut později, když přihrávající Messi našel při rychlém protiútoku volného Neymara a ten poprvé prostřelil vyběhnutého Iraizoze - 1:0!

Jeden gól však Neymarovi nestačil. Hned po pěti minutách totiž Katalánci rozjeli další nebezpečnou akci. Na pravé straně vniknul do vápna Lvů nezadržitelný Messi, jenž přesně našel na penaltovém puntíku Neymara. Brazilský forvard měl dostatek času, aby si rozmyslel, kam chce míč uklidit, a lehkou placírkou zvýšil na 2:0 pro domácí! O osudu utkání tak bylo rozhodnuto a hráči Athleticu, kteří mimochodem rovněž nastoupili v barvách své vlajky, tak nenarušili oslavy "Diada Nacional de Catalunya".

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao - soupeř , který zasluhuje obrovský respekt , venku sice nejsou tak silní ,ale i tak je to jeden ze tří nejtěžších protivníků. Věřím ,že navážeme na kvalitní výkon a nasazení a vyhrajeme . Přání : přesvědčivé vítězství , Tip : těsné vítězství .

Reagovat
boryland

4:1........Leo 2,Ney 2..........

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
boryland

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lamskej#RMCF

škoda...sledoval sem jen livesport v práci ...a opičák deset minut před koncem

Reagovat
smazaný uživatel

Opičák, ale pořád lepší mít tým opic než prohrávat doma :-P

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

Měl by jsi se soustředit na ty kterým fandíš.3 kolo a už mají manko 6 bodu

Reagovat
smazaný uživatel

byby docela nervy a barca zase ukazala co se da nedat

Reagovat
smazaný uživatel

Martín Montoya, Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets nejsou nominováni k zápasu, to jsem na to zvědav jak poskládá zadní řadu. Jen aby to nebylo velké trápení, nebo největší překvapení 1 kola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele