10. kolo
27.10.2013 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Valencia CF 4:1

Villarreal pokračuje ve spanilé jízdě, tentokrát si od něj debakl odváží ambiciózní Valencie. Hlavním strůjcem vítězství 4:1 byl jako obvykle Giovani dos Santos, jenž sice neproměnil pokutový kop, ale vše vynahradil dvěma góly a jednou asistencí.

Jediný Real Madrid letos dokázal odvrátit porážku na stadionu El Madrigal, a to i mužstvo Carla Ancelottiho mělo při remíze 2:2 na kahánku. Valencii čekalo ještě krutější vystřízlivění, když domácí hned v úvodní dvaadvacetiminutovce dvakrát skórovali prostřednictvím Ucheho s Pérezem. Na 3:0 brzy po začátku druhé půle upravil skóre dos Santos a bylo vymalováno. Po změně stran sice vykřesal jiskru naděje Ricardo Costa, ale druhý gól večera pro mexického kouzelníka Santose znamenal přesvědčivé vítězství žluté ponorky.

Ale hezky popořádku. Valencie šla do utkání dobře naladěná po rozdrcení švýcarského St. Gallenu v Evropské lize a šlo již o její pátou výhru z posledních sedmi utkání. Přesto byli domácí favority a záhy to také potvrdili. V šestnácté minutě ještě Uche zahodil nepřesnou hlavičkou dobrou šanci, ale o minutu později už Valencie takové štěstí neměla. Tentýž hráč totiž vystoupal nejvýš na centr Giovaniho a překonal Vicenteho Guaitu.

Další hlavička, tentokrát z dílny Péreze, zařídila Villarrealu dvojnásobné vedení hned pět minut po první brance. Ještě do přestávky mohl a měl zvýšit na 3:0 opět paraguayský reprezentant, tentokrát však na Guaitu zblízka hlavou nevyzrál. Přesto se domácí na třetí branku příliš dlouho nenačekali. Hráči Valencie si již mysleli, že dokázali odvrátit největší nebezpečí, když Guaita chytil Giovaniho penaltu, které předcházel zákrok Mathieuho na Ucheho. Jenže z následného rohu Uche sklepnul Caniho centr k nohám dos Santose, jenž ranou pod břevno napravil své dřívější zaváhání.

Fanouškům Valencie muselo být rázem jasno, proč jejich oblíbený klub nevyhrál na Madrigalu od roku 2007, přesto jim ještě mohla svitnout naděje v 62. minutě. Na Parejův roh nejlépe zareagoval Costa a snížil na dvoubrankový rozdíl, šlo však pouze o ojedinělý moment radosti v jinak dosti špatném výkonu hostů. Žluté ponorky se nenechaly rozhodit a jen díky skvělému reflexu Guaity nepřidaly čtvrtý gól po hlavičce Gaspara. Na druhé straně se nenechal zahanbit ani Sergio Asenjo, jenž vytáhl obdobně dobrý zákrok při dalším pokusu Costy.

Další branku nakonec přece jen přidali domácí, jejím autorem nebyl nikdo jiný než Giovani dos Santos. Jeho krásná rána z dobrých třiadvaceti metrů zařídila poklidné dohrání zápasu a drtivou výhru 4:1. Villarreal si tak udržel čtvrté místo v ligové tabulce a na třetí Real ztrácí pouhé dva body.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele