5. kolo
22.09.2013 21:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sevilla FC 3:1

Netopýři konečně rozvinuli křídla a po dlouhé době zabrali! Sevilla se rozhodně nedá řadit mezi snadné soupeře, přesto si i po delší herní i výsledkové krizi domácí hráči poradili. Zasloužené tři body Djukićovu týmu zajistil dvougólový Jonas, jednu branku přidal Victor Ruiz.

Valencia konečně zabrala a získala tři body. Trápení Sevilly se na druhou stranu stále více prohlubuje. Domácím vynesla výhra devátou příčku, což je vzhledem k frustraci mnohých fanoušků relativní úspěch. Nejznámější celek z Andalusie ale zatím marně vzpomíná na slavnější doby a utápí se na poslední příčce.

Úvodní minuty patřili domácím borcům, po Banegově ráně z volného přímého kopu se do obrany Sevilly zakousl také rychlonohý Dorlan Pabón. Z hranice šestnáctky pálil Hélder Postiga, ale jeho pokus nebyl z nejpřesnějších. Brankář Beto měl plné ruce i nohy práce, aby likvidoval šance Banegy, tradičního to exekutora volných přímých kopů, Betovu bránu ohrožovali také Postiga s Pabónem. Spolupráce mladíka Fedeho s Pereirou přinesla vzruch před Beta díky zakončení Jonase, ten však pálil pouze nad břevno.

Jediným hráčem hostí, který dokázal alespoň trochu ohrozit brankáře Diega Alvese, byl mladičký záložník Jairo, který si ale nevšiml lépe postaveného spoluhráče, který by zakončoval do prázdné, a celou akci tím z pohledu Sevilly zahodil. Trest se dostavil o chvíli později, když se Netopýři ujali vedení.

Valencia se díky Fedeho rychlosti dostala až k hranici vápna, kam si zkušeně naběhl Jonas a překonal bezmocného Beta! Domácí ochozy propukly v jásot, Valencia konečně prolomila odpor hostí.

Emoce plály ve stále větším tempu a dění na hřišti se neustále stupňovalo. Po faulu na Ivana Rakitiće se k zakončení dostal Němec Marko Marin, který ale mířil nad břevno. Do druhé půle nastoupila Sevilla v mnohem lepším rozpoložení, což dokumentovala rychlá a pohledná akce na jeden dotyk. Svou šanci ale střílející Vitolo nedokončil dle představ, ty mu zkazil brankář Alves. Pět minut poté se Sevilla dokonce dočkala odměny za zlepšený výkon.

Kevin Gameiro spasil Sevillu v minulém zápase Evropské ligy, nyní se o něco podobné zkovu úspěšně pokusil. Nejprve pro své barvy vybojoval rohový kop, ten k němu prodloužil Stéphane Mbia a francouzský útočník celou akci také dokončil - po změně stran tedy bylo srovnáno.

Valencia nesložila zbraně a ačkoli Federico Cartabia ještě lobem Beta nepřekonal, Jonas už se o dvacet minut později radovat mohl. Brazilský útočník využil skvělé nahrávky od Pereiry a technickou ránu umístil přesně k tyči - Mestalla se opět dostala do varu!

Pozitivní vyznění i zlepšený výkon potvrdili Djukićovi svěřenci ještě jednou, když deset minut před koncem upadl faulovaný Federico Cartabia a sudí Undiano Mallenco dal Banegovi pokyn k zahrávání volného přímého kopu. Ten se argentinskému záložníkovi povedl na výbornou, naskakující Víctor Ruiz hlavičkou nedal brankáři Betovi žádnou šanci a uzavřel skóre atraktivního klání.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
monty25

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
randi

Djukič ven! Tohle zase smrdí ostudou.. 0:2 a budem rádi!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Elliasson

Nechápu. Sevilla předvádí super fotbal a jsou poslední. To mi rozum nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale je začiatok sezóny. Navyše hrali s FCB a Atléticom de Madrid. Keď sa na to pozrieš inak, tak im chýba 6 bodov pre pozíciu na európsku ligu. Sevilla sa určite potiahne vyššie, aj keď má oproti minulej sezóne horší káder.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele