18. kolo
04.01.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Pizziho premiéra úspěšná, Netopýři porazili Levante

Nový trenér na lavičce Valencie přinesl do její hry až nečekaně rychlé zlepšení, neboť Netopýři si v prvním zápase pod Pizzim poradili s Levatne. Sobotní program tak po nezáživné remíze Realu Valladolid s Realem Betis napravil reputaci atraktivní La Ligy a diváci na stadionu Mestalla viděli alespoň dvě branky.

Juan Antonio Pizzi po příchodu z Argentiny evidentně vnesl do kádru Valencie osobitý herní styl a první pozitivní výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Netopýři totiž dnes večer porazili Levante a v tabulce se posunují zase o něco výš. Tři body jim zajistily trefy Pabla Piattiho z konce první půle a Sofiana Feghouliho z konce té druhé.

Už úvodní minuty naznačily, že Valencia rozhodně nebude jen bránit a že se každý z hráčů bude chtít před novým šéfem pořádně vytáhnout. Napadání Heldera Postigy sice úspěch ještě nepřineslo, ale diváci alespoň měli důvod tleskat povedené akci. Po patnácti minutách vyslal obránce Antonio Barragán do šance spoluhráče Jonase, který řádně vystrašila Keylora Navase. Jeho projektil ale nakonec zamířil vedle brány, takže se Navas zas tak strachovat nemusel. Netopýři byli po celou první půli jasně lepším týmem, ale často jim nevycházela kombinace.

První poločas chtěl průnikem a razantní střelou pootočit ve svůj prospěch Sofiane Feghouli, ale jeho akce skončila nepřesnou střelou mimo tři tyče. Přesto se ještě v rámci úvodního dějství Valencia mohla radovat. Pablo Piatti využil odrazu míče od protihráče El Adouy a napálil míč do opačného rohu brány, než v jakém se právě Keylor Navas nalézal - 1:0.

Sofiane Feghouli možná neprožíval zrovna povedenou sezonu, ale pod novým trenérem chtěl zářit a evidentně se mu dařilo. Další rána z kraje druhého poločasu totiž mířila pod břevno. Naštěstí pro Levante se ale do vzduchu vymrštil Navas a ránu soupeře zneškodnil. Po hodině hry se kvůli chybě domácí obrany k míči dostal Barral, ale špatně zahranou "malou domů" nevyužil podle svých představ. Toho využil Feghouli, který zdánlivě lehce a bez problémů přešel přes obranu soupeře až do vápna a prostřelil marně zasahujícího Keylora Navase!

Druhá vstřelená branka měla jediný efekt - Valencia dostala klid na rozehrávku a umně kombinovala s pocitem, že Levante se na větší tlak nezmůže. Snad kromě šance Garcíi to byla pravda, protože Levante dnes opravdu nebylo pro Valencii důstojným soupeřem. Efekt nového trenéra zabral, Valencia si bez větších potíží připisuje cenné tři body a je na osmém místě.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bude asi gólový priekak asi 1:1

Reagovat
hradec

Valencia CF 2:0 Levante UD

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele