25. kolo
23.02.2014 19:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Granada CF 2:1

Netopýři z Valencie pokračují v krasojízdě a jejich sny nabývají na reálných obrysech. Pomáhá k tomu kromě výhry v Evropské lize také prezentovaná forma na domácí scéně. Tým oživený svěžím vzduchem po Pizziho příchodu dnes těsně porazil Granadu.

Valencia sice prohrávala, protože ji na začátku druhého poločasu překonal střelec Piti, ale dnes opět ukázala svůj charakter a vývoj utkání otočila ve svůj prospěch. Po hodině hry srovnal Paco Alcácer a v nastaveném čase druhé půle spasil Netopýry mladý portugalský stoper Rubén Vezo. Díky těmto třem bodům může Valencia dál stoupat tabulkou a od sedmé Sevilly ji dělí pouze horší skóre.

Pod trenérem Pizzim zažívá tradiční španělský klub opět týdny radosti a úspěchů. Fanoušci se na Mestallu mohou opět chodit bavit a na chvíli zapomenout na všední starosti. Tento pocit jim prachmizerná série pod trenérem Djukićem naprosto odcizila, nyní se však vše vrací alespoň na první pohled do starých kolejí. Není vyloučeno, že by se Netopýři opět mohli podívat do evropských pohárů. Další krok k tomu učinili dnes večer, když otočili zápas s Granadou. Ta ovšem nezačala vůbec špatně a třeba ránu Brahimiho musel brankář Diego Alves kontrolovat se smíšenými pocity. Zastřeloval se také pozdější autor gólu Piti, který však z volného přímého kopu mířil vedle.

Problémem pro Granadu se stala bolestivá grimasa ve tváři Frana Ricy, který musel střídat již po dvaceti minutách. Od té doby se osmělila také Valencia a především díky spolupráci dvojice Fede - Parejo měl brankář Roberto Fernández plné ruce práce. Jeho obránci se postupem času stali až příliš laxními a Valencia se drala do útoku. Celkem nudný první poločas skončil bez branek a je pravda, že vzhledem k průběhu jsme se asi ani moc divit nemohli.

Ten druhý, to už byl opravdu boj o body. A začal ve vysokém tempu, neboť pouze dvě minuty po návratu ze šaten se chyby dopustil Javi Fuego, který nahrál soupeři a z dobré pozice se již zkušený Piti prosadil. Brankář Diego Alves neměl nárok reagovat a musel pro míč do sítě.

Hlavním impulsem ke změně se stal příchod Paca Alcácera, který nahradil defenzivní štít jménem Seydou Keita. Mladý španělský útočník svou dravostí nedal unaveným obráncům soupeře vydechnout a záhy se dostavila odměna. Z pravé strany centroval Sofiane Feghouli, přesnou nahrávkou našel nabíhajícího Alcácera a ten se lehkou tečí prosadil!

Až do osmdesáté minuty se schylovalo k remíze, ale s tou se Valencia odmítla smířit. Aktivní Paco Alcácer mohl dokonat obrat, ale pár minut před koncem napálil pouze brankáře. V další šanci se objevil Míchel, ale ani on neměl potřebné štěstí. To se na stranu Valencie přiklonilo až v nastaveném čase, když se na hrot vysunul mladý stoper Vezo a dobře mířenou hlavou poslal Mestallu do vítězné agónie.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aj nejaký iný tip okrem 2:1?

Reagovat
smazaný uživatel

hm, to som si ani neuvedomil že som skoro všetko tipol 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Vargas a možno aj Sofiane.

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele