31. kolo
30.03.2014 21:00 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Getafe CF 1:3

Valencie překvapivě nezvládla domácí zápas s Getafe a z boje o šesté místo jsou Netopýři zřejmě venku. Po brance Vargase dokázali hosté díky gólům Lafity, Maricy a Leóna otočit vývoj utkání a po dlouhých patnácti zápasech bez vítězství konečně slaví. Valencie je nyní osmá, Getafe se vymanilo ze sestupového pásma a okupuje šestnáctou pozici.

Skóre otevřel už po šesti minutách hry domácí Eduardo Vargas, na jehož hlavu posadil balón z rohového kopu Parejo - 1:0! Tím však gólové představení domácích skončilo a ke slovu se už dostali jen hosté. Hostující Ciprian Marica však hned dvakrát ztroskotal na domácím brankáři Vicente Guaitovi.

Getafe v prvním poločase dokázalo svého soupeře přehrávat a po necelé půlhodině hry se dočkalo i obratu ve skóre. Nejprve dokonale zakončil rychlý protiútok svého týmu Lafita, když i přes snahu dotírajícího Snederose umístil svou střelu přesně k levé tyči domácí branky - 1:1! Jen o dvě minuty později slavili rozjetí hráči Getafe druhou branku. I přes nepovedenou standardní situaci zůstalo Getafe u míče a po následném centru Escudera se hlavou krásně prosadil rumunský útočník Ciprian Marica - 1:2! Hned vzápětí mohl vyrovnat Vargas, jenže v dobré pozici trefil jen brankáře Codinu.

Valencie otevřela hru ve snaze vstřelit vyrovnávací gól, Getafe však hrozilo z rychlých protiútoků. Před koncem utkání ale domácí přece jen mohli srovnat skóre. To by ale Vargas musel lépe zkrotit skákavý balón v 39. minutě.

I po změně stran pokračovali hosté v povedeném výkonu. Radost z třetího gólu jim však v 51. minutě zkazil zdvižený praporek rozhodčího. Hrál se atraktivní fotbal s množstvím šancí na obou stranách. V 63. minutě zachránil hosty od obdržené branky výborným obranným zákrokem Rafa a Alcácer v 65. minutě napálil břevno.

Getafe přežilo obrovský tlak Netopýrů bez úhony a v 88. minutě jim definitvně zajistil tři body Pedro León, jenž po přihrávce střídajícího Lacena proměnil svůj samostatný únik přízemní střelou k pravé tyči - 1:3! V závěru pak neudržel nervy na uzdě Mathieu, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Getafe po dlouhé době slaví zisk tří bodů, Valencie si bude muset spravit reputaci v příštím zápase proti Valladolidu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

No konečne, už som myslel že skôr samce budú klásť vajíčka. To Gefafe ma už nekočne štvalo. Na tikete som mal tip 12.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele