38. kolo
17.05.2014 22:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencie se loučí výhrou, Celtu přehrála 2:1

Alespoň poslední zápas v jinak výrazně negativní sezoně se vyvedl Valencii, která před domácím publikem na Mestalle porazila Celtu Vigo 2:1. Spolu se zprávami o převzetí klubu singapurským miliardářem Peterem Limem tak může s trochou nadsázky jít o začátek nové éry.

Po dlouhou dobu Los Che trpěli na finanční potíže a zadluženost, nyní by těmto potížím mohlo odzvonit. Tak jako tak je třeba Valencii pochválit, že s Celtou nesložila zbraně ani po rychlém inkasovaném gólu a díky brankám Feghouliho s Piattim skóre otočila a zvítězila. Skončí tak nakonec na osmém místě s 49 body, tedy stejným počtem, jakým disponuje i devátá Celta.

Hosté do zápasu vstupovali ve špičkové formě, která se postarala o jejich čtyři vítězná kola za sebou. Naposledy dokonce pohořel i slavný Real Madrid, který si z Galicie odvezl pouze porážku 2:0. V pátek však Vigo rozesmutnila zpráva, že jeho trenér Luis Enrique po sezoně v klubu končí. Ještě před avizovaným a hojně spekulovaným odchodem kouče Viga do Barcelony místo Gerarda Martina se chtěl Enrique patřičně rozloučit a po brance Lópeze hned zkraje utkání to vypadalo nadějně.

Valencie nicméně podrobila defenzivu Celty tvrdé zkoušce, které ještě zpočátku brankář Sergio Álvarez dokázal vzdorovat. S pokusy Jonase s Míchelem si ještě dokázal poradit, ovšem v úvodní pětačtyřicetiminutovce nakonec stejně inkasoval. Tři minuty před odchodem do kabin totiž udeřil Feghouli hlavičkovým pokusem. Když pak deset minut po změně stran Piatti opět hlavou postrčil míč za Álvarezova záda podruhé, obrat byl dokonán. Oba střelci si pouze navzájem vyměnili role a měli tak prsty v obou gólech Valencie. Přesto si Los Che připisují svou nejhorší sezonu od té z let 1997/98 a zůstávají mimo příčky zajišťující kvalifikaci do pohárové Evropy. Aspoň však s dobrým pocitem na závěr.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chcem to natipovat a je tam kurz iba 7, asi sa na to vykaslem.

Reagovat
smazaný uživatel

Dal som iba pol eura

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele