30. kolo
27.03.2014 22:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

UD Almería - Valencia CF 2:2

Netopýři k překvapení všech vezou z Almeríe pouze bod za remízu 2:2. Valencia sice velmi dobře začala a do poločasové pauzy vedla již o dvě branky, ale stejně nakonec dvakrát inkasovala a bod ji nutí dívat se přes rameno.

Za ním totiž číhá barcelonský Espanyol, který čeká na další zaváhání tradičních Los Che. První půle a zejména její začátek sice jednoznačně patřily Valencii, ale svěřencům trenéra Juana Antonia Pizziho po návratu z kabin jako by došel dech a museli se smířit s pouhým bodem. Ten naopak vyhovuje Almeríi se zuby nehty drží na současné šestnácté příčce nejvyšší španělské ligy.

Sotva se diváci usadili do pohodlí sedaček stadionu v Almeríi, již museli opět vstávat. Ti domácí trnuli hrůzou z možného debaklu, hostující křepčili radostí. Už v první minutě se totiž prosadil zkušený záložník Seydou Keita. Ten sice nemá na hřišti primárně ofenzivní úkoly, ale přesto se nachomýtl k rozhodující akci a vstřelil z ní gól!

Od té doby se hřiště ponořilo do laxního pojetí plného nepřesností na obou stranách. Ani Eduardo Vargas nevytrhl své spoluhráče z letargie, protože jeho rána mířila vedle tyče. S dalším průnikem mladého Vargase si musel kapitán Corona poradit pouze za cenu faulu, za což viděl po právu žlutou kartu. Valencia byla na začátku utkání jednoznačně aktivnějším celkem a když se jí příliš nedařilo kombinovat, pokoušela se o rychlé překonání brankáře Estebana alespoň střelbou. Zajímavým projektilem se blýskl Dani Parejo, který ale nakonec mířil těsně vedle.

Práci pro brankáře Vicenteho Guaitu znamenal nájezd útočníka Óscara Diaze, který běžel vstříc brankáři Valencie, ale ten včas vyběhl a znemožnil mu přesné zakončení. To se naopak povedlo Valencii, která deset minut před odchodem do šaten vstřelila druhou branku. Chtělo by se říct pojišťující branku, ale další průběh utkání tato slova nepotvrzuje. To ale Vargase příliš trápit nemuselo, dnes svůj úkol splnil a nikým nehlídán podle potřeby v poklidu zakončil k tyči Estebanovy brány - 2:0.

Seydou Keita musel ještě před poločasem střídat kvůli zranění, takže jeho místo zaujal mladík Oriol Romeu. Ten si však nepočínal příliš dobře a právě v jeho místě vznikaly časté lapsy hostujících hráčů. Deset minut po návratu z kabin se mohl prosadit Sofiane Feghouli, ale jeho pokus byl včas chycen brankářem Estebanem. Valencia si ale dnes večer vybrala slabší chvilku a byla za to potrestána.

O chvíli později ji znervóznil Óscar Diaz, který využil nedůrazného odkopu obránců a poslal odražený míč zpátky do sítě - Almería byla zpět ve hře o body i čest.

Netrvalo dlouho, a touha po bodech se stala plodnou. Další rychlý brejk skončil u kopaček Angela Corony, který jako správný kapitán převzal míč na kraji pokutového území, prošel s ním až do vápna a překonal brankáře Guaitu! Valencia podruhé ztratila body, protože nedokázala dobře bránit a včas reagovat na rychlé kontry soupeře. Problémem Pizziho svěřenců byl fakt, že v dalších minutách se jim nedařilo překonat obrannou linii domácích a vlastně se ani nikam nehnali. Netopýři vypadali spokojeně s výsledkem a Valencia až do konce utkání nenacházela skulinku v obraně Almeríe. Málem se to povedlo až střídajícímu Jonasovi, který byl ale zastaven kvůli provinění z faulu.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Pharrell

0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele