36. kolo
04.05.2014 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Madrid - Valencia CF 2:2

Real pouze remizoval na domácím hřišti s Valencií 2:2 a se zápasem k dobru ztrácí na první příčku pět bodů. Valencie předvedla nadmíru sympatický výkon, ale své vedení ztratila v nastaveném čase díky brance Cristiana Ronalda. Bílému baletu proklouzla mezi prsty šance výrazně smazat náskok Atlética a boj o titul tak zůstává stále otevřený.

Real podle očekávání na svého soupeře vlétnul a první gól měl na kopačce Ronaldo už ve 3. minutě. Po přihrávce Balea ale portugalský kanonýr ztroskotal na brankáři Diegu Alvesovi. Real utahoval šrouby kolem obranné poloviny Valencie, ale paradoxně to byli hráči v oranžovém, kdo si vypracoval další nebezpečnou brankovou příležitost. V 16. minutě se ve vápně Realu dostal k hlavičce Parejo a díky drobné teči Lópeze nakonec skončil balón na břevně!

Netopýrům se začalo více dařit a obraz hry se vyrovnal. Po půlhodině hry se po kombinaci s Ronaldem dostal k zajímavé střele Bale, ale jeho střela na zadní tyč šla nakonec mimo branku. Ve 41. minutě pak prudký centr velšského reprezentanta nedokázal nasměrovat do sítě v dobré pozici Benzema. Už to vypadalo, že poločas skončí bez branek, dvě minuty před přestávkou ale přišel rohový kop hostujícího Dani Pareja. V malém pokutovém území si nejlépe počínal stoper Valencie Mathieu, jenž vyzrál na Varaneho i Lópeze a hlavou dopravil míč do branky Realu - 0:1!

Hráči v bílém si pochopitelně uvědomovali, jak důležitá by byla výhra nad Valencií, a do druhé půli naskočili s velkou vervou. Domácí soustavně ostřelovali Alvesovu bránu, přičemž v největší příležitosti se ocitl v 55. minutě Ronaldo, ten se parádně opřel do odraženého míče a přinutil brazilského gólmana ve službách Valencie k dalšímu bravurnímu zákroku. Drtivý tlak Ancelottiho družiny vyústil ve vyrovnávací gól v 59. minutě. Střídající Di María vyslal vysoký centr do vápna hostů, kde se Ronaldo zbavil svého obránce a hlavou přiťuknul na nabíhajícího Sergia Ramose. Proti hlavičce madridského kapitána z bezprostřední blízkosti už Alves zakročit nedokázal - 1:1!

Více než sedmdesát tisíc diváků na tribunách očekávalo rychlý obrat skóre, jenže Valencie si vzala své vedení brzy zpět. V 65. minutě doputoval sražený centr Feghouliho z pravé strany až k nabíhajícímu Parejovi a pětadvacetiletý středopolař nelítostně zamířil do odkryté branky - 1:2! Ancelotti reagoval na nepříznivý vývoj nasazením dravého Brazilce Casemira a dvaadvacetiletá posila ze São Paula výrazně rozhýbala útok Realu. V 78. minutě pak na Alvese vyslal Ronaldo další tvrdou ránu, ale brazilský brankář byl dnes téměř bezchybný.

V závěru zápasu se Valencie znova dostala pod velký tlak domácích. Dlouho ale Netopýři úspěšně odolávali a zároveň hrozili z rychlých protiútoků. Vůle po změně skóre ale byla přece jen větší na straně Realu. Běžela už druhá minuta nastavení, když se po sérii odrazů dostal v pokutovém území Valencie míč na kopačku Di Maríi, jenž vrátil balón do ohně a tam se efektní patičkou prosadil Cristiano Robaldo - 2:2! Portugalský klenot mohl ještě před koncem zápasu dokonat obrat, jenže jeho hlavička se po centru Marcela do brány nevměstnala. Bílý balet tak i přes drtivý závěr ztratil s Valencií body a musí se spoléhat na další zaváhání Atlética.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Real je nabudený preto tipujem 5:1 2x Ronaldo, Benzema, Bale, Ramos-Piatti

Reagovat
bayern987

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

1:1.............

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výjimečně přeju Realu. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní klopýtnutí Atlética dává Realu naději na titul, tak snad to proti Valencii zvládnou. Tip: 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam pořád posílá toho kokota benzemu?!

Reagovat
smazaný uživatel

Asi spolu chrápou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tomu tiež nerozumiem a nepochopím to. Ale dáva góly. Je to spirituálna otázka.

Reagovat
bayern987

Nechápu, že já jim věřil maji štěstí že to vůbec uhráli na remízu. A na titul už jim moc nevěřím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele