4. kolo
15.09.2013 21:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Real Betis - Valencia CF 3:1

Real Betis dnes večer předvedl skvělou show, když se nezalekl papírově silnějšího soupeře a Netopýři z Valencie odlétají domů s třemi góly v síti. Tři body si připisuje na účet domácí mužstvo a stoupá tabulkou...

Už po čtyřech minutách napřáhl Juanfran na bránu Diega Alvese a jen těsně minul jeho pravou tyč! Po devíti minutách už to domácímu týmu vyšlo - Valencii hrubě nevyšla ofsajdová past a v přečíslení tří na jednoho přistrčil Sevilla míč volnějšímu Jorgemu Molinovi, který přesnou ranou k bližší tyči poslal Beticos do vedení!

Valencia sice držela míč u svých kopaček, ale nedařil se jí přechod do útoku - obrana Betisu působila jistě a konsolidovaně. Přesto se o opakovanou zteč pokoušel navrátilec Dorlan Pabón, který zaznamenal úspěch právě v dresu Rojiblancos. Na své bývalé spoluhráče z obrany ale nevyzrál ani nákopem, ani prudkou ranou. Zato obrana Netopýrů dnes měla den otevřených dveří a ofenzivní hráči soupeře do ní pronikali s jistou pravidelností.

Jako například po dvaceti minutách. Skvělou kombinační hru předvedli domácí hráči. Salva Sevilla si na počátku akce narazil míč s Juanfranem, ten nahrával Molinovi, který jej uctivě a nesobecky Sevillovi vrátil. Muž s přiléhavým příjmením vzhledem k působišti zachoval ledový klid a Diega Alvese poslal pro míč do sítě podruhé!

Protiútoky dnes opravdu zdobily Betis, ten svého soupeře vůbec nešetřil. S další expresní pohledávkou přispěchal Juanfran, ale v klíčovém okamžiku si míč předkopl příliš před sebe. Po půlhodině hry se tváří v tvář brankáři hostí objevil nabíhající Molina, jehož rána však mířila jen do brankáře Alvese. Přesto se hosté ještě v rámci první půle dočkali třetího gólu. Destrukce Netopýrů pokračovala pod vedením Salvy Sevilly, kterému krásně nahrával Vadillo. Nevadili mu ani dva bránící protihráči. Sevilla ani tentokráte nezmatkoval a přesnou ranou překonal brankáře Alvese!

Valencia se sice pokoušela najít pevnou půdu pod nohama, šok byl ale příliš silný, aby se hráči vzchopili. Obránce Jéremy Mathieu přišel o míč, ten si pod patronát vzala dvojice Molina - Sevilla a druhý jmenovaný vypálil směr Diego Alves. Protentokrát si však Alves poradil.

První minuty druhé půle nepatřily mezi nejzáživnější, zvláště po lahůdkovém průběhu dějství prvního. Do velké šance se hráči Betisu dostali až po deseti minutách od výkopu. Po zajímavé ráně Matilly a vynikajícím zákroku Diega Alvese se dostal k dorážce Juanfran, ale z ostrého úhlu nedokázal správně zamířit. Valencia pochopila, že bude muset zapnout, chce-li odejít ze zápasu alespoň se ctí. Když udeřila hodina hry, málem udeřil také Parejo, jeho ránu z přímého volného kopu však brankář Sara nakonec za svá záda nepustil.

To se stalo až dvacet minut před koncem utkání, kdy Valencia smazala tíživé čisté konto na účtu brankáře Sary. Střídající Feghouli vybojoval míč, následný přímý kop posadil Ever Banega na hlavu Ricarda Costy, který bez větších problémů překonal Saru - Valencia vykřesala malou jiskru naděje.

Tu mohl uhasit střídající Cedric, který ale nevyužil volný prostor, který mu obránci Valencie nabídli. Kdekdo by čekal, že se s ubíhajícím časem bude Valencia snažit o nápor. Opak byl pravdou - nejprve zaútočil Cedric, po něm ještě jednou Molina. Rozehrávka byla dnes největším nepřítelem Netopýrů, Romeu ztratil míč ve vlastním pokutovém území a toho mohl využít opět Cedric. Diego Alves byl ale tentokrát na místě. Na místě je po devadesáti minutách také gratulace Betisu, který ve velkém stylu přehrál Valencii.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
randi

Tak ale už pome.. 1:2

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat
hradec

Real Betis 1:2 Valencia CF

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Mikesh

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele