6. kolo
25.09.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Valencia CF 0:1

Podle očekávání byl zápas mezi Granadou a Valencií od začátku velmi vyrovnaný, o výhře hostí rozhodl doslova v posledních vteřinách brazilský útočník Jonas. Valencie si tak po vítězství 0:1 připsala důležité tři body a v neúplné tabulce poskočila už na sedmé místo. Granada se propadla do spodní poloviny La Ligy.

Utkání bylo více o bojovnosti než o fotbalové kráse. První příležitost si vypracovala Granada. Už v 8. minutě pronikl po pravé straně za obranu Nyom, jeho centr přesně našel hlavu Buonanotteho, který však bránu hostí minul. Potud vyložené brankové příležitosti prvního poločasu.

V dalších minutách se hra odehrávala především ve středu hřiště a ojedinělé výpady a střely z dálky jedné či druhé strany likvidovali brankáři. Ostrou obrannou hru obou mužstev dokládají i čtyři žluté karty, jimiž musel sudí Teixeira hráče krotit. O poločase byl tak stav zápasu bez branek.

Brzy po změně stran mohli skóre otevřít domácí. V 55. minutě rozjel rychlou akci Buonanotte, jenž výborně načasovanou přihrávkou našel Brahimiho. Alžírský středopolař vyslal jedovatou střelu z úhlu, nicméně Diego Alves stál na svém místě a reflexivním zákrokem vytlačil Brahimiho dělovku na roh. Zápas se však poté opět vrátil do starých kolejí a obě mužstva se soustředila především na defenzívu.

Jasně remízové utkání ale nakonec dělbou bodů neskončilo. Velký kopec smůly si vybrala Granada v samém konci zápasu. V 94. minutě na levé straně vysunul hostující Éver Banega střídajícího Sergia Canalese, jenž prudkým přízemním centrem do vápna našel Jonase. Brazilec nabízenou šancí nepohrdl a se štěstím dopravil míč do brány - 0:1!

Nedůslednost v obranné fázi především od Pepe Diakhatého tak připravila Granadu o bod v samém závěru utkání, pro domácí se navíc jednalo o druhý zápas v řadě bez vstřeleného gólu. Přestože netopýři rozhodně nebyli lepším týmem, odvezli si domů šťastnou výhru 1:0.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele