22. kolo
01.02.2014 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Netopýři vyloupili Camp Nou!

Valencia šokovala Camp Nou, když otočila průběh utkání s domácí Barcelonou! Blaugranas sice díky trefě Alexise Sáncheze vedli, ale ještě do konce první půle srovnal Daniel Parejo. První šok přišel po změně stran, když se vedení ujali hosté. Chvíli to vypadalo, že si obě strany body rozdělí, když se trefil Lionel Messi, ale půlhodinu před koncem zaúřadoval Paco Alcácer.

Španělsko postihla velká tragédie. Odešla osobnost světového formátu, která Španělům zajistila titul mistrů Evroy v roce 2008. S trenérem Luisem Aragonésem se rozloučily všechny stadiony v tomto kole, výjimkou nebyl ani Camp Nou. Po minutě ticha se však rozhodně nekonalo utkání v přátelské či vlídné atmosféře. Naopak, dočkali jsme se svižného a atraktivního duelu hned od začátku. Před Chilanem Alexisem Sánchezem musel zasahovat brankář Alves, na něhož se vzápětí hrnula také dvojice Pedro - Xavi. Mladý útočník Barcelony nahrával pod sebe na nabíhajícího spoluhráče, zkušený záložník ale trefil jen obránce před sebou.

Průběh utkání naznačoval, že o góly rozhodně nouze nebude. Tato představa se potvrdila o pár chvil později, když se domácí za mohutného aplausu dostali do vedení. Přetažený centr Lionela Messiho skončil u kopaček Alexise Sáncheze a ten možná trochou překvapivým zakončením skóroval!

Valencia dlouho nemohla najít recept na napadající hráče Blaugranas a brzy mohla inkasovat znovu. Messi totiž našel nabíhajícího Sergia Busquetse, který málem orazítkoval břevno hostující brány! Netopýři působili dost zmateně a trvalo jim, než se dostali alespoň k větší šanci. S tím naopak Barcelona neměla sebemenší problémy - skvělý centr Pedra našel Sáncheze, který ale hlavičkou Alvese nepřekonal. A ten musel zasahovat také po další akci Messiho. K pumelici ze strany se poté dostal ještě Dani Alvés, ale ani on neslavil gól. To se stalo až v závěru první půle.

Na půli hřiště Barcelona ztratila míč a rychlý protiútok Valencie měla na starosti dvojice Daniel Parejo - Sofiane Feghouli. Jejich spolupráce nakonec slavila úspěch a Victor Valdés musel do sítě pro míč!

To však nebylo vše - fanoušci Barcelony se měli dočkat dalšího smutného překvapení. Sotva se oba protivníci vrátili z kabin, aktivní Valencia se ujala vedení! Barragán překonal Albu, nacentroval před bránu a pochybení obrany domácích potrestal Pablo Piatti!

Barca se dostala do situace, která jí není příliš známá. Na vlastním stadionu po rychlých dvou brankách prohrávala o gól a musela dotahovat skóre. To se jí však záhy povedlo, neboť úřadoval Lionel Messi. Jeho první střelu sice brankář Diego Alves ještě vyrazil, ale z penaltového puntíku už se Argentinec nemýlil. Na počátku celé akce stál nešťastný zákrok Costy, když míč nastřelil jeho ruku a sudí Pedro Jesús Pérez Montero nařídil penaltu. K ní se postavil Messi a v poklidu srovnal - 2:2.

Situace se pro Messiho a spol. ale ještě měla zkomplikovat. První větší rána pro Gerarda Martina přišla díky Pacu Alcácerovi, který se stal hrdinou Valencie. Po nenápadném autovém vhazování se k míči dostal Sofiane Feghouli, poslal míč na Alcácera a ten si z blízkosti poradil se zbytkem akce bez problémů! Barcelona opět prohrávala.

Centr Pedra propadl ve vápně k Jordimu Albovi, ale ten netrefil míč úplně ideálně. Dvacet minut před koncem utkání se ke slovu dostal opět Alves, který trochu zabrnkal na nervy hostujících fanoušků. Brankář Valencie si pohrával se Sánchezem a to málem nedopadlo dobře. Nakonec však Alves schoval míč do rukavic. To se zas nelíbilo fanouškům Barcy, kteří reklamovali malou domů. Větší problémy však pro ně znamenala druhá žlutá karta pro Jordiho Albu, kterého tedy sudí poslal do kabin! Barcelona toužila alespoň vyrovnat a to i v početním oslabení. Zejména jedna obrovská šance Lionela Messiho volala po gólu. Moc nescházelo ani ráně Daniho Alvese. Branku ale netrefil ani jeden, nutno uznat, že brankář Alves svému soupeři příliš mnoho akce nedovolil. Barcelona tedy prohrává na vlastní půdě a dává šanci pronásledovatelům z Madridu.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

I když reálný tip tak 5:1

Reagovat
Ed_Hazard

myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

ty si kokoooot :D

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
scholes18

PSG zevraj ponuklo Barce 250 mil eur za Messiho...

Reagovat
LAM

Blbost.Popřel to i sám majitel PSG že nikdy s Messim nejednali takže je to novinářská kachna.

Reagovat
smazaný uživatel

blbost to je. ale nabídka a jednání s hráčem jsou úplně odlišné věci

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
LAM

Valdes-Alves,Pique,Mascherano,Alba-Busquets,Xavi,Iniesta-Alexis,Messi,Pedro.

Doufám v parádní hru,jasný vítězství a nějakej ten gol pro Messiho.Musíme se do rozhodující féze sezony pořádně rozjet protože na City to bude opravdu třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bychom měli

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1 s hcp, messi fík

Reagovat
boryland

4:1......Leo 2,Pedro,Alexis..............

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
celeb

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelný

Reagovat
smazaný uživatel

HAHAHAHAHAHAHAHA

Reagovat
migwel

... měli jste prodat Messiho dokud měl nějakou cenu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zvědavej,jak si s podobnou formou povedou na Ethiadu proti City..

Reagovat
smazaný uživatel

A já čekal, že dostanem rukavicu :D AMUNT!!! ... Ale ta penalta, to byl zase jednou výsměch. já už se ani nedivím, protože to je pořád ta samá, stále se opakující písnička v zápasech s Realem nebo Barcou... akorát dnes si to možná rozhodčí uvědomil a pak nám pomohl s vyloučením Alby.. AMUNT!!!

Reagovat
Lamskej#RMCF

ježiši .. a co to je za report ? ...být v tom Real, tak už je napsané jak to byla sporná penalta a bla bla...kdežto tohle bylo na facku rozhodčímu ...

Reagovat
Robík

Ty facko rozhodčímu Zapas jsem sice neviděl a je možné,že písknul pro Barcu,ale hold tak to je v cele Evropě,že rozhodčí jsou připosraní z dobrých teamů.Jen se podívej jak to mastí ten Tvůj "club".Pár západů jsem viděl.Štěstí a nadržování sudích.Tak být Tebou -zmlknu.REPORTE.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johnn

Ved niaka ruka tam nebola bolo to rameno ale aj tak prehrali tak im treba

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia hold na Barcelonu docela umí zahrát. Škoda, jen že v této fázi kdy je čelo vyrovnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně zaujatě napsaný report - že Costa nedal gol hlavou do uplně prázdné brány po špatném vyběhnutí Valdese na roh není ani zmínka (ještě za stavu 1:0), ale že Busquets téměř trefil břevno to ano :D ... a o té penaltě snad už ani nemusím psát..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele