4. kolo
14.09.2013 20:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Sevilla FC 3:2

Barcelona nakonec zvládla dramatické utkání se Sevillou a tři body si může nechat na svém kontě. Už dlouho se ale Barcelonští nemuseli o body tolik strachovat. Sice se dostali díky Alvesovi do vedení, ale ve druhém poločase se děly věci! Náskok nejprve navýšil Lionel Messi, po něm se ale trefil Ivan Rakitić a vyrovnávací branku vstřelil Coke. Barcelona se ale nevzdala a díky Sánchezovi vybojovala cennou výhru.

Do první velké šance se dostal barcelonský rychlík Neymar, proti kterému musel pohotovým zákrokem zasahovat brankář Beto. Barcelona v úvodní fázi zápasu zatlačila svého soupeře před jeho šestnáctku a výsledkem bylo mnoho práce pro Portugalce Beta. Po akci Messiho se do zakončení dostal také Neymar, ani jeho druhou střelu ale Beto díky fantastickému zákroku za svá záda nepustil.

Trenér Gerardo Martino musel reagovat na brzké zranění obránce Jordiho Alby, který musel opustit hrací plochu. Na ni místo mladého Španěla naskočil Adriano. Brazilský obránce se ihned zapojil do kolotoče zvaného Barcelona a zpoza vápna tvrdě vypálil. Brazilská hvězda Neymar dnes byla v opravdu skvělé náladě, za prvních dvacet minut hrozil mladík svými střelami nejčastěji. Ještě o něco lepší den měl ale brankář Beto, který s vypětím všech svých sil souboje s Neymarem likvidoval.

Katalánský gigant držel míč na svých kopačkách, ale nedařilo se mu platonický tlak přeměnit v góly. Tedy, až do pětatřicáté minuty, v níž se Barcelona dočkala zaslouženého vedení. Centrovaný míč od Adriana našel hlavu nabíhajícího beka Daniho Alvese, který přesně zamířil, a překonal do té doby fantastického Beta!

Pár minut před koncem první půle se málem mohli radovat hosté, kteří po faulu na Gerarda Piqueho nezakopli míč, ale dál pokračovali v útoku. Kevin Gameiro se řítil sám na brankáře Valdese, který ale vytasil skvělý zákrok a zneškodnil soupeřova útočníka. Přesto mohli jít Blaugranas do šaten za dvougólového vedení. Stačilo, aby Messi ve velké šanci překonal Beta. To ale byla pro Argentince příliš velká překážka.

Pět minut po změně stran se dostala obrana Sevilly do problémů, když Neymar pronikl do vápna a mířil na vzdálenější tyč, na poslední chvíli jej však zastavil jeden z bránících hráčů. Po hodině hry málem Camp Nou oněměl, neboť Sevilla díky Gameirově hlavičce skórovala. Sudí ale neposoudil situaci jako gólovou, míč podle jeho názoru nepřešel brankovou čáru celým objemem a tudíž gól uznán nebyl.

Uznán byl naopak na druhé straně hřiště, když perfektní přihrávku mistra Xaviho přebral Neymar, nahrál volnějšímu Messimu přesně do kroku a argentinský kouzelník úřadoval - 2:0 pro Blaugranas!

To ale v žádném případě nebylo vše, Sevilla utkání ještě zdramatizovala. A to hned vzápětí, když Vitolo centroval na nabíhajícího a celkem nehlídaného chorvatského záložníka Ivana Rakitiće, který bez větších problémů překonal brankáře Victora Valdése!

Barcelona se začala obávat o tři body a o chvíli později k tomu měla důvod ještě pádnější. Přesně v devadesáté minutě se totiž Rakitićův rohový kop dostal k nehlídanému Cokemu, který míč poslal přímo za Valdesova záda! V katalánské metropoli se začalo rodit překvapení. V nastaveném čase navíc Marko Marin dostal dostatek prostoru i času, aby zakončil a vybojoval tři body. Zlomová chvíle utkání ale ukázala, v čem je síla Barcy. Ta neinkasovala a naopak sama jeden gól vstřelila.

Když uplynula půlminuta po tříminutovém nastavení, Barcelona strhla vedení na svou stranu. Lionel Messi opět spasil Martinův tým, neboť přešel jako by nic přes několik protihráčů a nahrál volnému Alexisovi, který minuty na trávníku korunoval vítěznou trefou!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
lampard11

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Barcička s přehledem..goly Neymar,Neymar,Messi:D

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
boryland

4:1.....Messi 2,Alexis,Neymar.....

Reagovat
monty25

3:1

Reagovat
valloire

1-2 Coke vl.-Gameiro 2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Xaver

Bude se hrát tak dlouho, dokud FCB nevyhraje, docela hnus.

Reagovat
loki5

Nastavení 3 minuty není nic výjimečného. A v tomto případě nebylo nijak zvlášť přehnané. To že dala Barca gól těsně před koncem té třetí bylo štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět koupený zápas příště to bude nastavení 6min jen aby barca dala bránku

Reagovat
smazaný uživatel

Real zatím letos hraje průměrně ,Barcelona sice trochu líp,ale na ty tři body, kromě prvního mače,se musí vždycky dost nadřít...Třeba do soubje o titul v PD,promluví konečně i Atletico a Villareal a nebude to letos jen od Realu a Barce..

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se jen prokazuje to co jsem od příchodu Neymara do FCB tvrdil.. A sice, že dva kohouti na jednom smetišti nikdy nemůžou být.. Neymar je daleko lepším fotbalistou, než je messi. Hraje víc pro diváky a umí spoustu kouzel s míčem. Messi je jen mašina na góly a doklepávač jenž oku náročného diváka zrovna nezalahodí.. Mě osobně Messi jako hráč nic neříká a jeho hra mě spíše nudí. Bohužel Martino je nejen z Argentiny, ale dokonce ize stejného města, jako Messi. Nepochybuji tedy o tom, že je z Messiho natolik posr***, že je pro něj číslo jedna právě prcek a kouzelník z Brazílie bude dělat jen děvku a přidržpodej.. Doufám, že se ještě něco stane, protože Neymar je budoucností světového fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

No doporučuju skouknout nějaké video se všemi góly Lionela Messiho z loňské sezony a možná změníš názor že je jen doklepávač, hlavně je to motor Barcy, který nejen že dal vloni hromadu gólů ale na většínu branek Barcy i asistoval...no a Neymar je sice výbornej, hraje pro diváky ale kolik dal zatím gólů? Jeden, takže zatím na útočníka nic moc..

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=uGSgJGxL89g

No ještě že má Barca v týmu několik zachránců, kteří jsou schopni takhle dokonale v takovým čase rozhodnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele