32. kolo
05.04.2014 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Betis 3:1

Nijak přesvědčivý výkon předvedla Barcelona v domácím zápase proti Betisu, přesto to stačilo na pohodlnou výhru 3:1, což je v boji o titul to nejpodstatnější.

Po úvodní brance Messiho z penalty si nešťastník večera Jordi Figueras, jenž zavinil i zmíněný pokutový kop, vstřelil vlastní gól. Pak sice dokázal snížit na rozdíl jediné branky Rubén Castro, avšak pět minut před koncem podruhé v zápase udeřil Messi, který tentokrát pohotově dorazil vlastní pokutový kop.

Startu utkání předcházela demonstrace fanoušků proti organizaci FIFA, která na Barcelonu uvalila přestupové embargo na plný rok za porušování pravidel při přestupech nezletilých hráčů z jiných kontinentů. Na obřím plakátu stálo "Na La Masiu nám sahat nebudete." Jeden z nejlepších produktů této slavné akademie, Xavi Hernández, málem v jedenácté minutě po parádním voleji otevřel skóre, ovšem brankář Adán dokázal zasáhnout.

Přesto se domácí brzy dočkali průlomu skóre. Alexise srazil v šestnáctce na zem Figueras, rozhodčí odpískal pokutový kop a Messi sebevědomě zakončil na opačnou stranu, než kam se Adán pohnul. V posledních čtyřech kolech již šlo o jeho čtvrtou proměněnou penaltu. Katalánci byli v tu chvíli na koni a po krásných ať už kombinačních či individuálních akcích jim nechybělo mnoho, aby své vedení ještě navýšili. Přesto se již do poločasu skóre neměnilo.

Po změně stran brzy Xavi trefil břevno, a od té doby měla Barca najednou problém pokračovat ve své klasické jízdě. Naopak Betis se čím dál více osměloval a několikrát domácí pořádně vystrašil, jmenovitě se do zakončení dostali Mabwati s N’Diayem, oba však přestřelili. Když se pak hráč Betisu přece jenom prosadil, bylo to naneštěstí pro Andalusany do vlastní sítě. Figueras si totiž srazil centr Adriana tak smolně, že Adán neměl šanci zareagovat.

Barcelonu jako by druhá branka ukolébala, čehož hosté okamžitě využili. Hned minutu po Figuerasově minele se Castro dostal k volnému míči na hranici šestnáctky a povedenou ranou zařídil zdramatizování zápasu. Na víc se však hosté již nezmohli, naopak jejich kapitán Amaya zahrál v pokutovém území rukou a Barca kopala další penaltu. Messi tentokrát na Adána nevyzrál, jenže míč se k němu vrátil na dorážku, kterou již argentinský kanonýr nepohrdl. Svým desátým zásahem z posledních pěti zápasů a pětadvacátým celkem Messi upravil výsledek na konečných 3:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nejlehčí zápasy bývají nejtěžší. Snad nepřipustíme komplikace a motivace bude dost.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1, akoze pokracovanie LM ....

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
boryland

3:1.......Leo 2,Pedro.............

Reagovat
Robík

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
hradec

FC Barcelona 6:1 Real Betis

Reagovat
klokan.paul

7:0

Reagovat
loki5

Otázka čas než tu budou Realští fanoušci zase brečet kvůli penaltám.

Reagovat
smazaný uživatel

je to logicke, nakolko boli v prospech barcelony odpiskane 2 penalty

Reagovat
migwel

Nechtěl bych být v kůži : Eduardo Prieto Iglesias - že neodpískal třetí penaltu a Messimu znemožnil tak další hattrick!

Reagovat
Lamskej#RMCF

a divíš se ?

Reagovat
loki5

Po pravdě ano. Protože řešit každou penaltu byli by jsme tu dost dlouho. Poslední dobou mi přijde že penalty se pískat nesmějí jelikož o každé je sáhodlouhá diskuse. Ale výsledek je že až na pár výjimek jsou odpískány po právu (tedy rozhodčí si je obhájí). Pak se tu stále předhazují neustále různé fotky že to a to měla být a to být neměla.

Barcelona si s Realem nemá co vyčítat jelikož na panalty je to dlouhodobě plichta. Když kope penalty Ronaldo zpochybňuje to jedna strana a když Messi tak to zpochybňují fanoušci Realu.

5 penalt pro Barcelonu je hodně za poslední zápasy nicméně všechny si rozhodčí bez problému obhájí. To že některé pády jsou trochu teatrální je věc druhá pak by měla dávat disciplinárka dodatečné tresty ale dokazuj si to podle videa že to někdo přifilmoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele