1. kolo
18.08.2013 19:00 CET
7 : 0
(6:0)

Reportáž

FC Barcelona - Levante UD 7:0

Barcelona vstoupila do sezony snad nejlepším možným způsobem, účinek Gerarda 'Taty' Martina se projevil okamžitě. Pokud někdo pochyboval o síle katalánského giganta, mýlil se. Levante možná jelo na Camp Nou s vidinou možného bodového zisku, ale odjíždí bez něj a navíc se sedmi góly v síti...

Hostující obránce Pedro Lopez před utkáním vzpomněl na předešlý střet, v němž Levante taktak sahalo po bodu. Utkání sice nakonec rozhodl Cesc Fábregas, ale mohla to být správná cesta. "...ale třeba to teď už vyjde," prohlašoval Lopez. Nevyšlo. Právě naopak, Barcelona v nedělní školní lekci vyučovala a hostům nadělila hned sedm branek!

Sotva vyšli hráči Levante z kabin a okusili trávník na slavném stadionu, mohl brankář Keylor Navas do sítě pro míč. Dirigent Xavi vymyslel skvělou přihrávku na Fábregase, který nesobecky ještě vylepšoval pozici pro spoluhráče Alexise. Před Chilanem zela prázdná svatyně, takže pro něj už nebylo větším problémem poslat míč do sítě - 1:0.

Na Navasovu bránu se valil jeden nebezpečný útok za druhým, což dokumentoval držitel Zlatého míče osobně. Na Xaviho delší přihrávku ale Lionel Messi těsně nedosáhl. Mrzet ho to ale nemuselo, o deset minut později totiž stejně slavil. Pověstné rychlé kombinace katalánského týmu nebyly k zastavení, Fábregas započal další z nich. Míč se dostal až ke kopačkám Argentince a ten si se zbytkem i díky Pedrovi poradil - 2:0.

Těžko uvěřitelný kolotoč nahrávek a šancí se nezastavoval. Katalánci již zase připomínali dobře promazaný stroj, který neúprosně drtí vše před sebou. A dokonce udeřili dvakrát. Nejprve se do role střelce pasoval po sprintu zakončující Dani Alves, po něm se o pouhou minutu předvedl také Pedro Rodriguez, který těžil ze spolupráce s Messim - 4:0 po třiceti minutách.

Pět minut před přestávkou se pomyslný gong ozval znovu dvakrát. Nejprve se do pozice útočníka vtělil Adriano, který byl faulován. K míči se ale nepostavil on, nýbrž Lionel Messi. To je většinou záruka kvality, což se potvrdilo i tentokrát. Stále to ale nebylo vše, spolupráce Fábregase se Xavim vedla ke střeleckému úspěchu druhého jmenovaného - 6:0!

Slovy těžko popsat, jak se asi v tu chvíli cítili hráči Levante a jak moc vítaná asi poločasová přestávka byla. Možná ani Rocky se v ringu necítil tak špatně. První poločas nabídl šest branek, druhý byl o poznání chudší. Deset minut po změně stran se do análů utkání mohl zapsat opět Messi, ale Navas byl tentokrát na místě. Miniduel Messiho s Navasem byl k vidění ještě několikrát, brankář hostí se ale už nachytat nenechal. Tedy, ne od Messiho, protože ještě jeden hráč jej překonal. Jednalo se o Pedra, který stanovil konečný stav utkání se šokujícím výsledkem sedm nula pro domácí. Na hřiště se dostal v závěru zápasu také Neymar a tak není divu, že se celý tým dočkal zasloužených ovací. Pokud bude v nastoleném trendu Barcelona pokračovat i v příštím kole, má se Málaga na co těšit!

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

už je to tadyyyy :) konečně...Můj tip tak 5:1 , 6:2 samozřejmě min. jeden zářez Messi už se nemůžu dočkat...dokonce se těším jak tenhle týden celej propracuju a pak si jen v tu neděli sednu k pivku a budu sledovat tu parádu ,) a samozřejmě konečně půjde sázet na PD.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujte živě Barcelonu či Real Madrid na nové internetové sportovní televizi!

více na - http://bit.ly/14yMORj

Reagovat
bafpasak

4:0

Reagovat
boryland

3:1.....Neymar hattrick....

Reagovat
smazaný uživatel

pro to že dá gól neymar (né-li dva) hovoří fakt, že na to opravdu kvality má a obrana levante by neměla jeho kvalitám udělat stopku + to že se bude chtít poprvé předvést na Nou Campu v ostrym zápase...Jenom nechápu, že Fortuna nějak zrušila sázky na to kdo dá gól, nebo nevim kde to tam teď je...Já bych dal Messi a 2x Neymar. konečně možná i oba po dvou. No snad ten Messik teda nastoupí :) vidim to na sestavu:Valdes- Piq, Masch, Alves,Alba - Busq,Xavi,Iniesta - Messi,Neymar,Pedro v zápase pak příjde Fabregas za Xaviho, Sanchez za Pedra, popřípadě bude-li to už v poločase 5:0 tak hráči druhýho sledu, jako Song atd. Už se ale neskonale těšim !!! škoda jen že mi Bayern položil řadu tiketů na kterejch byl víceméně Bayern a Barca góly + porůznu doplněný tikety.

Reagovat
monty25

4:1

BARCA!!!

Reagovat
Pharrell

4:2

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
hradec

Barca 7:1 Levante (Neymar a Messi se najisto prosadí)

Reagovat
Frank Lampard 8

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že Barcelona utratila za Neymara tolik prachů, ale není ani v základní sestavě a začíná na lavičce Tak jsem zvědav, zda dostane nějaký prostor dnes! 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

trochu ti to už nevyšlo...tak trochu 3x...ale jen za první poločas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

le genie Barca !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Robík

To je hnus!Tak jsem byl pracovně vytížen,že jsem zapoměl a neviděl to No,ale pěkně chlapci Barca!!!Za titulem hned ze startu ,ale držet se při zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x13awpm_t13-14-j1-liga-bbva-fc-barcelona-7-0-levante-ud-rac1_sport#from=embediframe

Tak na tohle se dívá prostě pěkně...ale docela bych se rád dočkal toho až Barca takhle rozstřílí např. Bayern...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele