12. kolo
01.11.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Derby katalánské metropole rozhodl Sánchez

Katalánské derby rozhodl jediným gólem chilský útočník Alexis Sánchez, jeho znovuzrození pod trenérem Martinem nadále pokračuje. Po brance v El Clasicu se mladý talent prosadil také v utkání proti Espanyolu a jeho gól se nakonec ukázal být jako rozdílový.

Příznivci ani jednoho ze dvou soupeřů to dnes výjimečně na stadion neměli daleko, protože Camp Nou hostil městské derby. V něm byla jasným favoritem domácí Barcelona, ale dnešní výkon rozhodně nepatřil k jejím nejsvětlejším momentům. Bezbrankovému stavu po delší dobu utkání můžou diváci vděčit především skvěle organizované obranné linii Espanyolu, která zastavila hvězdné útočníky blaugranas.

Do základní jedenáctky se vešel například stoper Gerard Pique, ale na symbol týmu Carlese Puyola už místo nezbylo. V útoku opět dostali příležitost k excelování Neymar, Messi a Sánchez. A byl to právě Chilan, který dvacet minut před koncem po nahrávce Neymarově vstřelil jediný gól utkání. Útok Espanyolu mělo na starosti především duo Sergio Sánchez - Gabriel Torje a zejména rumunský střelec se hodně snažil znepříjemňovat poklidné chvíle katalánské obrany.

Útočné snahy domácích hvězd se snažil v vodní gól přetavit Alexis Sánchez, ale brankář Kiko Casilla jeho ránu vyrazil. Do zajímavého zakončení se blaugranas dostali také po půlhodině hry, když Sánchez smolně nevyužil Alvesovu nahrávku za obranu. Pět minut před poločasovou přestávkou se mohl prosadit hvězdný záložník Xavi, ale dirigent katalánského orchestru vypálil příliš vysoko nad bránu. Po něm se do míče opřel také Andrés Iniesta, jehož pokus zablokoval brankář Casilla. Poté se ke střele zpoza vápna dostal nabíhající obránce Dani Alves, ale po jeho ráně se ozvala tyč!

Druhá půle opět patřila spíše domácímu týmu, i když trenéra Martina musel bezbrankový stav poněkud vyvést z míry. Argentinský trenér pravděpodobně pronesl v kabině plamenný projev, jehož reakcí byla větší aktivita blaugranas. Po centru Daniho Alvese hlavičkoval Lionel Messi, ale jeho zakončení skvěle postřehl brankář Casilla. Argentinský hvězda se v posledních zápasech trápí a ani dnes svou smolnou sérii neukončila.

Po hodině hry se pokoušel táhlou střelou rozhodnout Brazilec Neymar, letní posila Barcy ale mířila těsně vedle tyče. Bývalý hráč Santosu vše napravil o pár minut později, kdy téměř geniální nahrávkou přes pět obránců našel na zadní tyči spoluhráče Alexise, který měl snadnou práci - 1:0.

Větší šanci Espanyolu na vyrovnání spálil García, který poslal míč jen nad bránu Victora Valdése. Souhra Barcelony dnes nepůsobila tak lehce a snadno, ale velkou účast na tomto faktu měla skvělá obrana domácích. Deset minut před koncem utkání mohl nebezpečně vystřelit Messi, ale jeho projektil z přímého volného kopu mířil těsně vedle branky. I když se Argentinec dnes na listinu střelců nezapsal, přesto může část Barcelony slavit - Martinův tým totiž zvítězil a navýšil náskok na druhé Atlético.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Visca el Barca

Reagovat
boryland

4:1....Leo 2,Alexis,Neymar........

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
monty25

3:0

Doufám, že to bude pěkné derbíčko. FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
loki5

Hodně mdlý výkon ale 3 body mají. Byla to stejná nuda jako včera Atletico.

Reagovat
Lamskej#RMCF

skřípe jim to pomalu kataláncům :) ....snad budou taky ztrácet a to štěstíčko je opustí

Reagovat
smazaný uživatel

Ani by som nepovedal za sezonu 2013/2014 bez prehry posledné výsledky 2:1 na Realom 0:3 vonku a vyhraté derby doma 1:0 ako komu to škrípe

Reagovat
smazaný uživatel

To může napsat jen idiot s nickem RMCF

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x16oun2_barcelona-vs-espanyol-1-0-alexis-sanchez_sport?start=26

Pěkně se nám ten Neymar začíná ukazovat a hlavně vyplácet....tyto doublehousle byly luxusní

Reagovat
Robík

Souhlasím.Je to výborný hráč.Jen mě štvou ty jeho divadelní výkony.Teď už mu kolikrát ani nezapískají,když je opravdu faulován.No je mladej a snad dozraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele