31. kolo
29.03.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:1

Blaugranas díky proměněné penaltě Lionela Messiho ovládli barcelonské derby a pokračují tak ve stíhací jízdě za titulem španělského šampiona. Espanyol se ale rozhodně nemá za co stydět, jelikož svou propracovanou defenzivní hrou obhájce titulu řádně potrápil. Martinův tým se minimálně na několik hodin posunul na první příčku a bude čekat, jak si povede Atlético na horké půdě v Bilbau.

Utkání bylo od začátku velmi bojovné a ani jedno mužstvo nešlo pro ostřejší faul daleko. První šance utkání přišla už po čtyřech minutách. To si na Alvesův centr šikovně naskočil Neymar, ale jeho hlavička byla slabá a Casilla ji bezpečně schoval do své náruče. Na druhé straně mohl odpovědět kapitán modrobílých Sergio García, ale jeho rána šla jen těsně kolem levé tyče Pintovy brány. Espanyol velmi dobře bránil, což dokládaly i neúspěšné průniky Messiho v 10. a 12. minutě.

Hosté byli lepší a mnohem častěji se dostávali do zakončení. V 17. minutě nepřesně hlavičkoval Messi a o pár chvil později ještě větší šanci zazdil po dalším skvělém ataku Alvese Neymar. Ve 22. minutě mohli odstartovat bouři nadšení svých fanoušků i hráči Espanyolu, když García poslal do ideální střelecké pozice Pizziho, ale portugalský útočník selhal a v ochozech to tudíž jen zahučelo.

V další fázi zápasu se začaly množit fauly a hra se rozkouskovala. Další velká šance hostů tak přišla až v 39. minutě, když Xavi a Alves svou kombinací rozebrali domácí obranu, z čehož mohl těžit Neymar. Mladý Brazilec však opět trestuhodně selhal.

I po změně stran pokračovala tuhá fotbalová bitva. Espanoyl zahájil druhou půli aktivněji a překvapivě často operoval na obranné polovině Barcelony. Domácí z mírného tlaku však nevytěžili nic víc než nepřesnou hlavičku Stuaniho. Espanyol statečně držel remízový výsledek, ale s přibývajícími minutami se hostující celek dostával do stále větších brankových příležitostí. V 74. minutě byl blízko otevření skóre Piqué, jenže po rohovém kopu mířil placírkou pouze do břevna!

O minutu později přišel rozhodující okamžik zápasu. Domácí Javi López ve snaze zabránit Neymarovi v převzetí míče zahrál v pokutovém území rukou a sudí okamžitě nařídil penaltu. K exekuci pokutového kopu se postavil Leo Messi, jenž nedal Casillovi šanci a poslal Blaugranas do vedení - 0:1! Espanyol měl na zvrat ve skóre už jen patnáct minut a čas se domácímu výběru velmi rychle krátil.

Všechny šance na bodový zisk ale domácím zhatil brankář Casilla, jenž v 83. minutě zabránil nebezpečné akci hostů jen za cenu hraní rukou mimo pokutové území a po zásluze dostal od rozhodčího Gómeze červenou kartu. Jelikož modrobílí už třikrát střídali, musel do brány obránce Javi López. Ten se vyznamenal v 88. minutě, když vytlačil oblouček Alexise Sáncheze na rohový kop. Barcelona ale i tak slaví těžce vydřené vítězství a šanci opět vést tabulku Primera División.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou ty zápasy s espanyolem zvládáme, snad v tom budeme pokračovat

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

1:3.....Leo 2,Alexis......

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nejdůležitější a nejtěžší zápas do zbytku sezony v boji o titul.Čekají nás ještě jiní těžcí soupeři, ale Espanyol je derby a je to vždy těžké. Pokud se nám podaří vyhrát , začnu víc věřit v titul.

Visca el Barca!

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
loki5

To byl zápas. Espanyol si bojovností remízu zasloužil, ale bohužel pro ně to trochu prokaučovaly. Moc často se nevidí že by brankář byl vyloučen za ruku a šel místo něho chytat druhý hráč jehož ruka v 16 způsobila penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tipoval Barcelona penalta: ANO.. tak mohl opet vydelat kurz na tuto prilezitost se stale zvysujici se pravdepodobnosti... ale rapidne pada dolu

Reagovat
Lamskej#RMCF

ty cikány natom prvním místě vyloženě chtějí ...Mascherano měl jít ven a penalta Espanyol ...první hrál rukou Neymar, ale pískne penaltu ....já se tomu musím už jen smát...stačilo ještě, že na finále Copy je nominovaný ten rozhodčí, co pískal Clasica letos....je to jedna velká fraška

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona a opět gól z penalty?? Že se vůbec divím,.........

Reagovat
loki5

Ale to je normální po ruce ve vápně ne ?

Reagovat
bayern987

U Barcelony už žádná penalta není normální.

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

Se neposer plačko.Ruka to byla.Jsem zvědav jestli někdy napíšeš,že rozhodčí pomohl Realu.Vlastně to se nestává.Real je nabušený, ten to nepotřebujeUvidíme za chvíli.No a o těch cikánech bych pomlčel-Lamskej.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelna je akorát banda blbečků .. kdyby to byli FAIR PLAY hráči, tak se přiznají, že zahráli rukou a až poté zahrál rukou hráč Espanyolu, bohužel tomu tak není .. je mi jasné, že zaujatí fanoušci Barcelony apod. budou tvrdit, že tohle ve fotbale není .. jste na omylu .. FAIR PLAY stále nevymizelo, viz. bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte jeden.... prosím

Reagovat
smazaný uživatel

me to taky dostalo

Reagovat
smazaný uživatel

teda nic

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy bych necekal ze to reknu ale v celem zapase byl solidne nejlepsi busquets

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele