8. kolo
06.10.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 1:1

Valencie pokračuje ve své sérii neporazitelnosti, která nyní činí již pět zápasů, ovšem na půdě Athleticu poprvé v této šňůře nebere plný počet bodů. Branka Mikela Rica ze 76. minuty znamenala vyrovnání na konečných 1:1 a dělbu bodů mezi dvěma vyrovnanými soupeři.

Kvůli drobnému zranění Aritze Adurize a absenci Kikeho Soly musel neobvyklou úlohu středního útočníka zastat v první půli Oscar De Marcos. Po šesti týdnech se dále do sestavy Athleticu vrátil levý bek Enric Saborit, jenž umožnil Aymericu Laportemu zastat svou preferovanou pozici ve středu obrany. Mikel San Jose tak zůstal pouze na lavičce. Na druhé straně došlo rovněž ke změně na hrotu - zkušenou stálici Heldera Postigu nahradil dvacetiletý odchovanec Paco Alcácer, pro nějž šlo o první ligový start v této sezoně.

Jako první zahrozili domácí prostřednictvím De Marcose, ovšem první ránu poslal vedle a druhou přímo do náruče brankáři Guaitovi. Valencie se do hry dostávala až postupem času, o to údernější však její nástup byl. Při individuální akci Jonase ještě dokázal na poslední chvíli zasáhnout brankář Iraizoz, ovšem ještě do poločasu byl přece jen překonán. Feghouliho v pokutovém území nedovoleně zastavil Laporte a Banega nařízený pokutový kop s přehledem ranou do pravého horního růžku proměnil.

Krátce po změně stran již bylo vedení Valencie málem dvojnásobné, stačilo jen, aby Jonas zamířil svou střelu z třiadvaceti metrů více do strany mimo dosah Iraizoze. O deset minut se situace opakovala znovu se stejnými aktéry i stejným vyústěním - Iraizoz držel svůj celek na dostřel. To se nakonec ukázalo jako klíčové, byť nejprve po hodině hry nastřelil Muniaín pouze tyčku. Nedlouho poté se ovšem domácí přece jen dočkali.

Susaeta poslal vysoký míč do vápna z levé strany, De Marcos jej usměrnil na zadní tyč, kde číhal nehlídaný Rico a suše zblízka zavěsil. Stadion San Mamés se mohl konečně otřásat v základech a ve zbytku utkání hnal své hráče dopředu s cílem otočit skóre úplně. Největší šancí však pohrdl sám kapitán Gurpegi, jenž svou hlavičku poslal pouze přímo na Guaitu. Rozhodnout tak mohl v závěru Helder Postiga, jenže i on v šanci zaváhal a poslal svou hlavičku pouze nad. Athletic tak drží šesté místo a drží si natěsno Valencii za sebou díky vyššímu počtu vstřelených branek.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele